Egerszeginfo logo

Hírek

- Egészség

Oldal 1 ennyiből: 8  > >>

2023.10.03

Hírek | Egészség

Október a látás hónapja: ismerd meg a Mesél a szemünk program szakértőinek egyedülálló, játékos módszereit! Sokszor hunyorog, kicsit bizonytalanul mozog, fáradékony, sőt, rajzolni sem szeret igazán? Óvodás korban nehezebb észrevenni a látásromlás jeleit, de nem teljesen lehetetlen. A Mesél a szemünk program szakértőinek új, játékos ötlete, a Fényles, a látásromlás korai felismerésében segíti a kisgyermekes szülőket.
2022.08.26

Hírek | Egészség

Mesékkel a gyerekek egészségéért. Mindjárt itt a szeptember, kezdődik az iskola, sorakozik a sarokban a vonalas füzet, a ceruza, az uzsonnás doboz és a tornazsák. Sokan nem gondolunk azonban arra, hogy a tanévkezdés előtt a látásvizsgálat is fontos része a felkészülésnek.

 
2018.03.17

Hírek | Egészség

Nem erőszakolhatjuk meg az alvásunkat, hogy többet dolgozzunk és sikeresebbek legyünk. Ennek a következményeit semmiképpen nem tudjuk megúszni. – mondta Purebl György, a Semmelweis Magatartástudományi Intézet klinikai igazgatóhelyettese az Alvás Világnapja 2018 rendezvényen.

 

2018.01.30

Hírek | Egészség

 

2017. december 15. után csak e-recept számolható el a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK). Az e-recept modul olyan központi szolgáltatásokat valósít meg, amelyek lehetővé teszik a vényrendelés és kiváltás valamennyi – az ártámogatáson kívüli – központi funkciójának támogatását.

 

2017.09.05

Hírek | Egészség

Augusztusban jelenik meg először a parlagfű virágpora a pollencsapdákban, így szeptemberben már fokozottan jelentkeznek az allergiás tünetek is. Sajnos városunk környezetében is vannak elhanyagolt területek, ahol jelentős a pollenterhelés. Mire kell figyeljünk, mikor érdemes orvoshoz fordulnunk?

2017.08.31

Hírek | Egészség

Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne – állapították meg a Manchesteri Egyetem kutatói.

 

2017.04.27

Hírek | Egészség

Hogyan kell eltávolítanunk a kullancsot? Mire figyeljünk, és mi az, amit egyáltalán ne csináljunk? A kullancsok kiszedésével kapcsolatban legalább annyi tévhit él, mint amennyi a távoltartásukkal vagy épp a megelőző oltásokkal kapcsolatosak. Íme, a kullancskiszedés tízparancsolata.

2017.01.06

Hírek | Egészség

Decemberben avatták fel országunk legújabb termáltavát az Egri Korona Borház területén. A Demjén Termáltó egyelőre azonban nem fogad vendégeket. Tavasszal azonban már bizonyára sokan igyekeznek felfedezni Zala megyéből is ezt az egészségmegőrző "télből a nyárba" létesítményt.
2016.12.27

Hírek | Egészség

A dietetikus szakemberek azt állítják, hogy segítheti a fogyásunkat, ha citrommal, mézzel és fahéjjal kevert forró vizet iszunk, írja a Daily Mail. A téli forró italok fontos alkotórészei, a citrom, a méz és a fahéj fogyasztásának jelentős egészségi előnyei vannak, különösen az emésztés könnyítésében, mondják a táplálkozástudományi szakértők.

2016.12.22

Hírek | Egészség

Kipróbálta már a forró fürdőt, a bögrényi forró tejet, a birkaszámlálást és még mindig nem tud elaludni? A stresszes életmód gyakorta vezet alvászavarokhoz, amikor bármilyen fáradtnak is érezzük magunkat, nehezen jön álom a szemünkre. Létezik viszont egy módszer, ami megkönnyítheti elalvásunkat.

Oldal 1 ennyiből: 8  > >>

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat