Egerszeginfo logo

Hírek

- Technika

Oldal 1 ennyiből: 2  > >>

2022.06.29

Hírek | Technika

Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vannak egyidejűleg komoly erőfeszítések ezek lehallgatására. A legújabb példa az okostelefonok feltörésére használt Pegasus kémszoftver esete – de ez csak a jéghegy csúcsa.
2018.05.14

Hírek | Technika

A Google ma bejelentette, hogy megkezdik a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon, melynek célja, hogy a Google Térkép naprakész legyen. A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

2017.11.14

Hírek | Technika

Gondolta volna, hogy ma már közel nyolcezer különféle űreszköz kering a föld körül? És hogy ezek közül nem egy rendszeresen megfordul Magyarország felett is, némelyik közülük még szabad szemmel is látható az égen? A legérdekesebb azonban, hogy olyan műholdak is vannak, amelyeket napi szinten használunk, mégsem járnak soha a közelünkben sem.

2016.11.14

Hírek | Technika

A prémium abroncsok téli körülmények között is átlagosan 15 százalékkal jobb teljesítményre képesek a legfontosabb mutatók, a féktávolság, a tapadás, vagy a kormányozhatóság szempontjából, mint az olcsó, „budget” abroncsok – derült ki a Bridgestone szakértői tesztjeinek eredményeiből.
2015.08.28

Hírek | Technika

Egy nap alatt még soha annyian nem használták a Facebookot, mint hétfőn, amikor összesen egymilliárdan kattintottak a közösségi hálóra, vagyis a világon minden hetedik ember használta. Ami új mérföldkő a cég életében Mark Zuckerberg szerint.
2015.08.26

Hírek | Technika

Visszatért a májusban lekapcsolt Google Map Maker, azaz a keresőóriás térképszerkesztője, amellyel bárki hozzáadhat vagy szerkesztheti a meglévő objektumokat - boltokat, üzleteket, utcákat, tereket, földutakat, folyókat, zöldövezeteket -, melyek nem vagy nem helyesen szerepelnek a térképen, illetve kiegészítésre szorulnak.
2015.01.05

Hírek | Technika

A már hitelesített új eszközök nem csak a sebességet mérik, de szinte minden szabálytalanságot észrevesznek és rögzítenek, legyen szó a buszsáv jogszerűtlen használatáról, piroson áthajtásról vagy a be nem kötött biztonsági övről - írja honlapján az InfoRádió.

2015.01.02

Hírek | Technika

2015 január 1-jével lépett életbe az az EU-szabályozás, ami a modemeket és minden, a háztartásban internetre kapcsolódó, hálózati áramforrást használó készüléket kikapcsolásra kényszerít, ha nincsenek éppen használatban.

2014.09.17

Hírek | Technika

Túllépte az egymilliárdot a világhálóval összekötött számítógépes honlapok száma - jelentette az internetes statisztikákra szakosodott weboldal, az Internet Live stats. Szerda hajnalban már 1,06 milliárd honlap működött a világban, és folyamatosan hoznak létre újabbakat - derül ki az oldalon látható statisztikából. Már 2000-ben minden magyarra jutott volna honlap.
2014.08.22

Hírek | Technika

Mostanáig úgy tűnt, a gyári CD lemezek akár évszázadokig működnek, ám vannak példányok, amelyek már 25 év alatt olvashatatlanná válhatnak. Az amerikai Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) munkatársa Dohnányi Ernő Op. 11, 4 rapszódiájának CD-felvételét próbálta hallgatni a washingtoni Kongresszusi Könyvtárban, de az először recsegett, mint egy bakelitlemez, majd le is állt a lejátszás.

Oldal 1 ennyiből: 2  > >>

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat