Egerszeginfo logo

Hírek

- Kultúra

Oldal 1 ennyiből: 4  > >>

2019.12.29

Hírek | Kultúra

A karácsony mára már „elmúlt érzés”. Van valami különös varázsa az évváltásnak, ami magával ragad bennünket. Fogadalmastul, virslistől, pezsgőstől, másnaposságostól.

2019.12.24

Hírek | Kultúra

Vártunk, várakoztunk és elérkeztünk karácsony éjjelére. Átérezzük-e jelentőségét megváltottságunknak? Átérezzük-e a gonoszt, a bűnt legyőző szeretet erejét?
2018.12.24

Hírek | Kultúra

Néhány szép idézettel, aforizmával kívánunk minden kedves olvasónknak békés, áldott Karácsonyt! A szeretet égig emel, összeköt s célt mutat akkor is, amikor minden összeomlik.”Robert Lawson”

2017.11.01

Hírek | Kultúra

A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel. A hagyomány szerint, egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette. A katolikus és az ortodox keresztény egyházak ünnepe Magyarországon 2000-től újra munkaszüneti nap.

2016.12.24

Hírek | Kultúra

Néha alakulhat úgy az élet, hogy az ünnepek alatt kettesben találjuk magunkat a karácsonyfával. Akár felkészültünk a helyzetre, akár nem, a magányos karácsony próbára teheti bárki tűrőképességét.

2016.11.02

Hírek | Kultúra

A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. A katolikusok november 2-án tartják. Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.
2016.11.01

Hírek | Kultúra

A mindenszentek vagy mindenszentek napja az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel. Gondoljunk méltósággal és szeretettel elhunyt rokonainkra, barátainkra a mai napon.

2016.10.13

Hírek | Kultúra

Justitia az igazságszolgáltatás istennője, a nyugati világban az igazságosságot, a jog morális tartalmát testesíti meg. A magyar bírósági épületekben gyakran látható Justitia ábrázolásokon az igazságszolgáltatás szimbóluma egyik kezében kardot, a másikban mérleget tart, s - néhány ritka kivételtől eltekintve - szemét kendő takarja.

2016.01.11

Hírek | Kultúra

A Saul fia történelmet írt, magyar film még sosem nyert korábban Golden Globe-díjat. Ami Szabó Istvánnak kétszer sem jött össze, az most Nemes Jeles Lászlónak elsőre sikerült.

2015.12.25

Hírek | Kultúra

A karácsony keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta. Minden évben december 25-én tartják világszerte, habár nem ezt a dátumot tartják számon Jézus születésének. Annak ellenére, hogy a karácsony egy tradicionális keresztény ünnep, sok nem-keresztény ember ünnepli világszerte a szeretet ünnepeként. Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Oldal 1 ennyiből: 4  > >>

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat