Egerszeginfo logo

Hírek

2014.02.18

Betlehem Dávid sikerei a Régióbajnokságon


A régió a sport területén is fokozódó fontosságú szerepet tölt be, így a Szombathelyen megrendezésre kerülő regionális felkészítő edzések és versenyek is nagyobb figyelmet kapnak. 2014. első regionális úszóversenyét február 2-án rendezték a vasi megyeszékhelyen, ahol az EuropTec-Zalaviz ZÚK 14 versenyzővel vett részt. A téli szünet utáni első erőfelmérés motiváló sikerekkel zajlott. Ezúttal négy korábbi megyecsúcs dőlt meg – mindannyi Betlehem Dávid kiváló teljesítményének köszönhetően.
Twitter
A jeges idő miatt kissé csonka lett a mezőny, de az időeredmények a versenyzők létszámától függetlenek, így jó felmérési pontot nyújtanak az edzők részére.
 
Zalaegerszegről ezúttal a legrutinosabb versenyzők Büky-Erdős Norbert (2000) és Polgár Attila (1999) voltak, akik hozták is a kötelező érmes helyezéseket. Norbinak 50m háton sikerült 2. helyen célba érnie, 100m gyorson pedig bronzérmet begyűjteni. Az 1500m-es gyorsúszás – mely nem tartozik szűkebb versenyszámai közé -  számára az 5. hellyel végződött. Polgár Attila két bronzéremmel térhetett haza, melyet hosszabb távokon, 400m vegyesen és 1500m gyorson sikerült elérnie.     

 A fiatalabbak közül Betlehem Dávid (2003) ismét remekül szerepelt! Ezen a hétvégén négy versenyszámban állított fel új megyecsúcsot a 11 éves korosztályban: 400m gyorson még a szombati régióválogatott számára rendezett felmérő-versenyen úszott jó erőben, majd vasárnap 100m gyorson nyert aranyérmet a megyecsúcsot jelentő idővel (1:09,23), 100m háton (1:15,50) és 1500m gyorson (20:03,05), ahol eredménye a 2. helyezéshez volt elég.

Ugyancsak aranyéremmel térhetett haza Horváth Gréta (2004), akinek minden versenyszámában termett egy érmes helyezés: 100m mellúszásban sikerült kivívnia az első helyet, de ezen kívül 400m gyorson egy ezüstöt, valamint 100m gyorson és 100m háton 1-1 bronzérmet is szerzett.
Betlehem Dorka kitartó úszását a hosszú távokon szerzett érmek bizonyítják. A „gyilkos” 1500 méteren 2. helyezést vívott ki magának a törékeny leányka, 400 m gyorson pedig bronzérmes idővel csapott célba. 200m háton is alig csúszott le a dobogóról, ideje a 4. helyezéshez volt elég.
Ki kell még emelni Gaál Levente szereplését. A zalaegerszegi para-úszó az épek táborában is kiválóan megállta helyét: 50m mellúszásban 2. helyezést ért el, 50m háton 4. lett, 100m gyorson pedig 7. helyen ért célba.
További érmes helyezést ért el Csiszár Lili, ő 100m pillangón 2. helyezett lett.
A közeli verseny arra is lehetőséget nyújtott, hogy a legfiatalabb úszók is bemutatkozzanak, illetve megismerkedjenek a verseny-környezettel. Közéjük tartozott Büki Virág (2005), és Sheffer Eszter (2007) akik 50m háton egy-egy ezüstéremmel térhettek haza. A fiúk közül Erős Noel mutatkozott be, aki háton és mellúszásban úszott ügyesen.
Ugyancsak rajthoz állt a régiós bajnokságon Horváth Fanni (2003), Horváth Réka (2005), a fiúk közül Paksa Barnabás (2003) és Polgár Dániel (2003). Mindannyian javítottak időeredményeiken és több úszásnemben is az 4-8. helyek valamelyikén végeztek.

Horváth Tamás edző elégedett az eredményekkel. Az utánpótlás korú gyerekek korosztályuknak megfelelő időket úsztak, mindannyian megjavították legjobbjukat, ami természetesen az elvégzett edzésmunka gyümölcse, melyhez Lőrinc Brigitta edző munkája is nagyban hozzájárult.
Az úszóklubnál azonban edzőváltás vált szükségessé, Lőrinc Brigitta helyett január közepétől Vágvölgyi Viktória segíti Horváth Csaba vezetőedző és Horváth Tamás utánpótlás-edző munkáját.


•    fotók: http://zuk-uszas.hu/nyugat-dunantuli-regio-bajnoksag-2014-i-fordulo-2014-02-02-szombathely/
•    ZÚK eredmények: http://zuk-uszas.hu/eredmenyek/

Szóljon hozzá...


Programajánló

2023. december
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat