Egerszeginfo logo

Hírek

2013.12.27

"Titokzatos" beruházás és utcanév változás városunkban


További 100 fős létszámbővítést tervez egy már most is Zalaegerszegen működő, nemzetközi tulajdonú cég, amely az ipari parkban vásárol több hektárnyi területet. A cég elképzeléseit a közgyűlés is megismerte, ám további részletek egyelőre nem publikusak. Utcák névváltoztatásáról is döntött a grémium.

Twitter
A jelenlegi foglalkoztatotti létszámot minimum száz fővel növeli és a dél-kelet-európai központját idehozza Zalaegerszegre ez a vállalat. Ez a Flextronics beruházása óta a legnagyobb ipari létesítmény lesz Zalaegerszegen.

A legutóbbi közgyűlésen elfogadták a képviselők a városi tulajdonban lévő cégek 2014-re szóló előzetes üzleti tervét. A 12 vállalat összesen több mint 4 milliárd forintos bevételt tervez, a más helyhatóságokkal közösen működtetett Zalavízzel együtt pedig 8 milliárd forintról szólnak a tervek.

Utcák névváltoztatásáról is döntött a grémium. Olyan személy nevét ugyanis nem viselheti közterület, aki részt vett a XX. század önkényuralmi rendszereinek képítésében és fenntartásában. Zalaegerszegen két ilyen utca volt.

A Gorkij utcát Závodszky István utcává nevezete át a közgyűlés, a Varga Gábor utcát pedig Barát Ferenc utcának hívják majd a jövőben.

A döntés előtt az önkormányzat a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleményét kérte, hogy a két korábbi utcanév a tilalom hatálya alá esik-e. Az ottlakóknak az okmányok cseréje nem jelent költséget.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. január
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat