Egerszeginfo logo

Hírek

2013.12.20

"Jutalmat" kapott a város


Nyugodt pénzügyi év elé néz Zalaegerszeg a következő esztendőben, hiszen 1,3 milliárd forintos szabadon felhasználható központi pénzügyi támogatást kapott. A hírt Gyutai Csaba, a város polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő jelentette be.

Twitter
A jó gazdálkodás jutalma ez az összeg. - hangzott el a sajtótájékoztatón. A város nem adósodott el, így más önkormányzatoknál kevesebb adósságot kellett átvállalnia a kormányzatnak, amikor a településeket tehermentesítették. Az ország vezetése korábban ígéretet tett arra, hogy azok sem járhatnak rosszul, akik másoknál jobban gazdálkodtak és kevesebb adósságot halmoztak fel. Mint Gyutai Csaba, a város polgármestere fogalmazott, a kormány betartotta a szavát.

A rendszerváltozás óta nem fordult elő, hogy egy önkormányzat ekkora összeget minden megkötés nélkül, szabad felhasználásra kapott volna a kormányzattól. Ez nagy lehetőség a város számára – hangzott el a sajtótájékoztatón. Gyutai Csaba elmondta, hogy elsősorban az önkormányzat működési költségeit fedezik a pénzből, de fejlesztések finanszírozására is jut majd belőle. Vigh László hozzátette, hogy a Hevesi Sándor Színháznál a megyei támogatás kiesésével keletkező hiány pótlásához is hozzájárul ez a támogatás, amiről személyesen tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel.


A képviselő azt is elmondta, hogy hamarosan újabb jó hír is várható a város számára. Január 3-án Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter tesz egy újabb támogatásról szóló bejelentést.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat