Egerszeginfo logo

Hírek

2013.11.27

Térítésmentesen kap ingatlanokat Zalaegerszeg, Gősfa és Bókaháza önkormányzata


Zala megyében 3 települési önkormányzatnak ad át térítésmentesen,  ma még állami tulajdonú ingatlant a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Erről, valamint a  megyében zajló műemléki felújításokról is szó esett szerdán, az MNV Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-jának zalaegerszegi állomásán.
Twitter
A megyei jogú városban megtartott szakmai rendezvényen a megyei kormányhivatalok, valamint az MNV Zrt. munkatársai az állami vagyonnal kapcsolatos önkormányzati vagyonkezelés lehetőségeiről tájékoztatták az érintett önkormányzati szakembereket. Mint elhangzott, országszerte 195 önkormányzat részére összesen 484 ingatlant ad át ingyenesen az MNV Zrt. Ebből Vas megyében várhatóan 12 településen (Bucsuban, Celldömölkön, Csipkereken, Hegyhátszentjakabon, Ikerváron, Iklanberényben, Kőszegen, Nardán, Oszkóban, Söptén, Szelestén és Szombathelyen) összesen 23, Zala megyében pedig 3 településen (Bókaházán, Zalaegerszegen és Gősfán) összesen 5, ma még állami tulajdonú ingatlan átadásáról ír alá megállapodást a közeljövőben az önkormányzatokkal az MNV Zrt.

A rendezvényeken elhangzott, hogy az MNV Zrt. az elmúlt két évben jelentős műemléki felújításokat végez szerte az országban: 2011 óta csaknem 1 milliárd forint európai uniós és 2 milliárd forint nemzeti forrást fordíthatott a kezelésében lévő műemlékek rekonstrukciójára. 2013-ban pedig még ennél is több, összesen 3,2 milliárd forint jut műemléki felújításra az MNV Zrt.-nél. E program részeként számottevő beruházások indultak el vagy már fejeződtek is be Vas és Zala megyében az elmúlt időszakban – összesen mintegy 160 millió forint értékben.

Vas megyében, Vassurányban például 2012 elején, 50 millió forintból állították helyre a Schilson-kastély tetőszerkezetét, Hegyhátszentpéteren pedig a Béke utcában található népi műemlék-együttest 32 millió forintos ráfordítással újították fel. A kőszegi Jurisics Vár rekon¬strukciós munkálatai európai uniós támogatással valósulhatnak meg, az ehhez szükséges tulajdonosi hozzájárulásokat az MNV Zrt. már megküldte a Kőszegi Önkormányzatnak. Mindemellett, egy 56 millió forintos beruházás részeként október elején fogtak hozzá a szakemberek a jánosházi Erdődy–Choron-kastély tetőszerkezetének helyreállításhoz, Kőszegen pedig a Gyöngyös utcában található, hatlakásos műemléki lakóépület homlokzata újulhat meg 2014 első felében, nem kevesebb, mint 25 millió forintból. Természetesen Zala megye sem maradt műemléki felújítások nélkül: 2012-ben elkészült a Rezi vár kaputornyának védőépülete, valamint mostanra Tátika várának felújítási munkálatai is befejeződtek. A tervek szerint pedig egy nagyobb beruházás részeként hamarosan kicserélik a nyílászárókat, valamint felújítják a sárvakolatot, a falazatot és a zsúpfedést is a Galamboki Tájházban.
 
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow című rendezvénysorozata keretében az ország valamennyi megyéjébe ellátogat azzal a céllal, hogy az önkormányzatok munkatársait tájékoztassa az állami tulajdonban lévő ingatlanok és ingóságok ingyenes tulajdonba adásának menetéről. A társaság a helyhatóságokkal zajló együttműködés hatékonyságát, valamint az önkormányzatok munkáját kívánja segíteni az információk megosztásával.

Forrás: MNV Zrt

Szóljon hozzá...


Programajánló

2019. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat