Egerszeginfo logo

Hírek

2013.11.20

November 22-23-án 137 településen, 256 áruházban, 3500 önkéntes részvételével gyűjt karácsonyi adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület


Zalaegerszegen 2 helyszínen fogadja most pénteken és szombaton a lakosság adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Helyszínek: Penny Market Zalaegerszeg II., TESCO Zalaegerszeg Hipermarket. Jakupcsek Gabriella már átadta adományát az Élelmiszerbank képviselőjének - fotónkon.
Twitter
A gyűjtés kapcsán a népszerű műsorvezető hozzátette: "Karácsony közeledtével még fontosabb, hogy odafigyeljünk egymásra, hiszen sok olyan család él az országban, ahol nem kerül meleg étel az asztalra minden nap. Örömmel támogattam a Magyar Élelmiszerbank gyűjtését, mert tudom, hogy a nehéz sorsú családok is vágynak az odafigyelésre, és nagyon örülnek az ehhez hasonló gesztusoknak, adományoknak."

IDÉN A KORÁBBI ÉVEKNÉL TÖBB HELYSZÍNEN VÁRJÁK AZ ADOMÁNYOKAT

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: idén november 22-én és 23-án országszerte 137 település 256 nagyáruházában fogadja a lakosság élelmiszeradományait a szervezet. Az Élelmiszerbank célja, hogy a gyűjtés eredményeként az előző évi, nagyjából 15 ezret is meghaladja a rászoruló családok részére összeállított ajándékcsomagok száma. Az egyesület élelmiszergyűjtő hétvégéjének fő támogatója a CIB Bank.  A karitatív gyűjtéshez 2013-ban is csatlakoznak hazai hírességek: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra támogatják aktívan az egyesület kezdeményezését.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tapasztalatai szerint a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez. El is kél a segítség, hiszen az Eurostat friss adatai szerint hazánkban sajnos továbbra is több millió embernek nincs elég pénze arra, hogy minőségi élelmiszerekhez jusson.

A szétosztható adománykészletek növelése érdekében az Élelmiszerbank idén november 22-én, pénteken 15 és 20 óra között, november 23-án, szombaton pedig 8 és 19 óra között fogadja a lakosság élelmiszer adományait országszerte 137 településen. Az akció keretein belül az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco üzletláncok 256 áruházában várják a felajánlásokat, elsősorban a karácsonyi sütés-főzéshez felhasználható tartós élelmiszereket. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével, a gyűjtések helyszínének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában körülbelül 3500 önkéntes vesz részt, köztük a CIB mintegy 300 munkatársa. A kezdeményezéshez a több ezer önkéntes mellett idén is csatlakoznak hazai hírességek: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán és Szalóki Ági mellett Szekeres Nóra támogatja a gyűjtést.

„Tavaly a lakosság 93 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 15 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén ennél is több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével, hiszen tapasztalataink szerint sokan számolnak azzal, hogy szervezetünktől a korábbiakhoz hasonlóan idén is kapnak támogatást. Szintén bizakodásra ad okot, hogy a tavalyi 230 után idén több, összesen 256 helyszínen várják önkénteseink az adományokat” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.
 
Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 30.000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500.000 rászorulónak, összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

Bővebb információ:
Cseh Balázs
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Telefon: 06-20-468-9593
E-mail: cseh.balazs@elelmiszerbank.hu
Web: www.elelmiszerbank.hu

Forrás: Élelmiszerbank

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat