Egerszeginfo logo

Hírek

2013.11.18

Egerszegi Krisztina rekordjai dőltek


A nyári országos bajnokságok után pihenőt kapnak az úszók, majd szeptembertől kezdtek újra edzeni és újra formába lendülni. Matyasovszky Dalmának ez ismét elsőrangúan sikerült, két évjáratos országos csúcsot úszott a hétvégi rövidpályás OB-n, Százhalombattán.
Twitter
Az őszi félévben a rövidpályás országos bajnokság az úszók legnagyobb versenye, ahol minden csapat megjelenik és kiderül, ki hogyan lendült ismét formába. Ezúttal is Százhalombattán, 2013. november 14-16. között rendezték ezt a versenyt. Az EuropTec-Zalaviz ZÚK csapata idén három versenyzővel - Szabados Réka (1996), Matyasovszky Dalma (1999) és Büky-Erdős Norbert (2000) - képviselte a megyeszékhelyi szakosztályt.
Az országos bajnokságok bonyolítása jelen esetben is délelőtti elődöntőket, majd délután az azonos versenyszámok döntőit jelentette.  Az első napon a ZÚK versenyzői összesen 5 versenyszámban voltak érintettek. Büky-Erdős Norbert 50 és 200 méter gyorson állt rajthoz, Szabados Réka pedig az 50m gyors mellett 200m vegyesen indult. Mindketten a középmezőnyben végeztek. Matyasovszky Dalmára a nyári serdülő olimpiai eredményessége okán sokan figyeltek. Edzőjével, Horváth Csabával együtt nem vallottak szégyent, Dalma újra formába lendült. 200m háton a harmadik helyen került döntőbe, ahol végül ezüstérmes 2. helyen végzett, új évjáratos országos csúcsot úszva.

A verseny második napján ismét Matyasovszky Dalmának sikerült döntős helyezéseket kiharcolnia. 50m háton a hatodik helyen került döntőb, ahol még ezen a rövid távon is több mint fél másodpercet javított, így végül a 2. helyen csapott célba (0:29,46-os idővel). 200m gyorson is rajthoz állt, ahol az elődöntőben a 9. helyen ért be, de visszalépés miatt végül mégiscsak úszhatott a délutáni döntőben is. Azzal hálálta meg a lehetőséget, hogy 2 egész másodpercet javított eredményén, és pontszerző 7. helyen végzett.
Az utolsó versenynapon ismét 5 versenyszámban voltak érdekeltek versenyzőink. Szabados Réka és Büky-Erdős Norbert ismét a középmezőnyben végeztek. Matyasovszky Dalma pedig ismét döntőbe került. A korábbi 200m hát mellett a 100 méteres hátúszás az ő fő versenyszáma. Itt ismét évjáratos országos csúcsot ért el, ami helyezést tekintve a bronzéremre volt elegendő.
A versenyt összegezve Horváth Csaba vezetőedző elmondta, hogy Dalma két országos csúcsa közül a 100 háton elért eredmény nemcsak a 14, hanem már a 15 éves korosztály idejét is megdöntötte, így két elég szakállas eredményt adott át a múltnak, hiszen a régi csúcsokat még Egerszegi Krisztina állította be!

Százhalombatta e hét végén nemcsak a Rövidpályás OB-t rendezte meg. Ebből az alkalomból a városban adták át az úszó-hírességek csarnokát is, valamint ekkor találkoztak az országban létrehozott 7 úszó-régió válogatott versenyzői. Természetesen az EuropTec-Zalaviz ZÚK utánpótlása is érintett volt az eseményen. Egerszegről négy fiatal versenyző érintett a Nyugat-Dunántúli Régió válogatottban: Büky-Erdős Norbert (2000), Gergye Ákos (2002), Betlehem Dávid (2003) és Paksa Barnabás (2003) alkották a kvartettet, akik eredményeikkel elérték, hogy a magyar régióválogatott tagjai sorába fogadják. Százhalombattán a MÚSZ elnöksége köszöntötte a versenyzőket, akik megkapták első egyen-felszerelésüket is.
Az új regionális program keretében havonta válogatott-edzésen vesznek majd részt, szakmai előmenetelüket pedig a szövetség képviselői is nyomon követik, így biztosítva az évtizedek óta eredményes magyar úszósport utánpótlását.

Forrás: EuropTec-Zalaviz ZÚK

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat