Egerszeginfo logo

Hírek

2013.11.14

Döntöttek a "Befektetés a jövőbe" Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjakról és a Művészeti Ösztöndíjakról


Tegnap ülést tartott a zalaegerszegi önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága, amely határozott a "Befektetés a jövőbe" Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjakról és a Művészeti Ösztöndíjakról. A 2013/2014. tanév első félévében a "Befektetés a jövőbe" Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjra beérkezett pályázatok száma 230 volt.
Twitter
A "Befektetés a jövőbe" Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló önkormányzati rendelet alapján, a Zalaegerszegen nappali tagozatos tanulmányokat folytató hallgatók részére műszaki ösztöndíj állapítható. Helyi műszaki tanulmányok alapján ösztöndíjra pályázott 52 fő, pályázatuk a rendeletben előírt feltételeknek megfelel. A rendelet alapján az ösztöndíj összege 12.000.-Ft/hó/fő a 2013. szeptember és 2014. január közötti 5 hónap időtartamra, amely az ösztöndíjban részesülő hallgatók részére egy összegben kerül kifizetésre.

Egyéb zalaegerszegi felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók részére a rendelet szerint városi ösztöndíj adható. Városi ösztöndíjra pályázott 95 fő, az előírt feltételeknek mind a 95 kérelem megfelel. A rendelet alapján az ösztöndíj összege 5.000.-Ft/hó/fő a 2013. szeptember és 2014. január
közötti 5 hónap időtartamra, amely az ösztöndíjban részesülő hallgatók részére egy összegben kerül kifizetésre.

Az ösztöndíjrendelet alapján tanulmányi ösztöndíjat igényelt 83 fő. Közülük 9 olyan hallgató pályázott, akinek számtani tanulmányi átlaga a kiírásnak megfelelt, de az elmúlt félévben 30 kreditpontnál kevesebbet teljesített. Ők a teljesíthető kreditről igazolást, kérelmet csatoltak a pályázatukhoz. A műszaki, egészségügyi képzések esetében legalább 4.00, az egyéb képzési formáknál legalább 4.50 számtani átlagot határoz meg a rendelet. Alacsonyabb számtani tanulmányi átlaga miatt 10 fő pályázó nem felel meg a rendeletben előírt feltételeknek.  

Az érvényesen benyújtott ösztöndíjak összege 7.320.00.-Ft (műszaki: 3.120.000.-Ft, egyéb városi: 2.375.000.-Ft, tanulmányi: 1.825.000.-Ft).

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíjáról szóló önkormányzati rendelete alapján a városban élő kiemelkedő művészi tevékenységet és művészeti tanulmányokat folytató tanulók, hallgatók támogatása, kiemelkedő művészeti értékű alkotások, művek létrejöttének elősegítése céljából létrehozott "Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíja" elnyerésére kiírt pályázatra összesen kilencen nyújtottak be pályázatot. Az ösztöndíj évente egyszer, legfeljebb három egymást követő évben nyerhető el. Az ösztöndíj adható havonta folyósított támogatásként évente maximum 10 hónapra, évente összesen legfeljebb 100.000,- Ft összegben, valamint adható egyszeri egyösszegű támogatásként évente legfeljebb 300.000,- Ft összegben.

Forrás: Balaicz Zoltán

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat