Egerszeginfo logo

Hírek

2013.10.28

Szociális városrehabilitáció kezdődik


Az elmúlt hetekben több mint 1 milliárd forintos támogatás érkezett Zalaegerszegre. Nemrégiben a belváros felújításának második üteme kezdődött el, most pedig, ehhez kapcsolódóan, a szociális városrehabilitáció indult el hivatalosan a támogatási szerződés aláírásával.

Twitter
410 millió forintból megújul a nyugdíjas otthonház, a mögötte lévő, Petőfi utcáig húzódó belső terület és a szociális klub Zalaegerszegen. Az úgynevezett szociális városrehabilitáció támogatási szerződését pénteken írták alá. Az Új Széchenyi Terv 100 százalékos támogatásával induló munka a jövő év végéig tart.

Az önkormányzat már korábban is jelentős összeget fordított a Kosztolányi út, a Petőfi, a Kossuth és a Hunyadi utca által határolt tömb felújítására, a belső térben található ingatlanok helyzetének rendezésére és a tervezésre.   

- Fel tudják újítani a nyugdíjas otthonházat a Kossuth Lajos utcában, a Kosztolányi utcában a szociális klubot, és lényegében az elszlömösödött tömböt, ami a kettő között van. Ennek eredményeként pedig a Petőfi iskolának, az óvodának és a nyugdíjas háznak egy szép pihenő övezete alakul ki, s összességében egy parkolókkal ellátott, felújított városrészt fognak kialakítani.

Az építések mellett, a program részeként, közösségi, képzési, szociális és mentálhigiénés projektek is indulnak, és egy 25 millió forintos pályázati alap nyílik meg civil szervezeteknek.

A nyugdíjas otthonházra például 145 millió forintot költenek Zalaegerszegen. Felújítják a liftet, a tetőszerkezetet és a homlokzati hőszigetelést, kicserélik a nyílászárókat és megújítják a pihenőudvart is.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat