Egerszeginfo logo

Hírek

2013.10.14

Versenyben a bionómia


Október 10-11-én harmadik állomásához érkezett az ÖkoRulez Roadshow, amelynek ezúttal Zalaegerszegen a BGF Infocentruma adott otthont. A szemléletformáló kampány kiemelt üzenete - Máshogy is hajthatod – jól mutatja, hogy a szervezők mire szeretnék felhívni a figyelmet: a pénz hajszolásának, a profitot mindenek fölé helyező szemléletnek van alternatívája. A programsorozat felénél már csaknem egy tucat csapat méri össze tudását, kreativitását a KÖVET Egyesület által szervezett program keretében.

Twitter
Az öt dunántúli várost érintő programsorozat koncepciója két pilléren nyugszik. A mindenkori állomásokon a gazdasági élet és az új közgazdaságtan, a bionómia, valamint a környezettudatos szemlélet szakértői előadások keretében igyekeznek feltárni a jelenlegi rendszer problémáit és az azokra adható válaszokat. Ezen túl, a projekt keretében, elsősorban egyetemisták és főiskolások alkotta csapatok mérik össze tudásukat. A csapatoknak olyan működőképes vállalkozás üzleti tervét kell összeállítaniuk, amely megfelel a fenntarthatóság szempontjainak. Az előadások és a verseny célja azonos: felhívni az üzleti élet jelenlegi és jövőbeli szereplőinek a figyelmét arra, hogy lehetséges versenyképes üzleti modellt létrehozni úgy, hogy a profit és hatékonyság nem kizárólagos szempontok.

A problémák és az alternatívák megismerésén és megismertetésén túl a projekt szervezőinek nem titkolt szándéka, hogy kapcsolatépítési lehetőséget biztosítsanak az egyes térségek üzletemberei, vállalkozói és a diákság között, ezzel is lehetővé téve a jó ideák, friss ötletek átültetését a gyakorlatba.
A zalaegerszegi előadások a Globális rendszerválság okait elemezték. A harmadik állomás előadásait kerekasztal-beszélgetés követte, amelyen civilek, tudósok és politikusok vettek részt. A régió vállalatait Eichinger Attila, a MOL Nyrt. Zalai Finomítójának vezetője, Németh Gergely, a MOL Nyrt. környezetvédelmi szakértője és Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely Kft. tulajdonosa képviselte. A beszélgetés további szereplői voltak: Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere, Czeglédy András, az Egerszegi Bringaklub és Természetjáró SE tagja, dr. Hetesi Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem főmunkatársa, a Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport vezető kutatója, és dr. Takács Dávid, a BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg főiskolai docense.
A szeptemberben indult programsorozat november végéig tart, a zalaegerszegi rendezvény előtt Győr és Keszthely voltak a korábbi állomások. A zalaegerszegi rendezvénnyel félidejéhez érkezett ÖkoRulez versenyre eddig mintegy tucatnyi csapat nevezett. A versenyre jelentkezni a következő, kaposvári eseményig lehet (2013. november 7-8.), eredményhirdetésre pedig a pécsi zárórendezvényen kerül majd sor (2013. november 21-22.).

A versenyen elnyerhető díjakat úgy választotta ki a KÖVET Egyesület, hogy azok révén a legjobb üzleti tervek, ötletek megvalósíthatóbbá, életképesebbé és fenntarthatóbbá váljanak. A díjak között így pénzjutalom, kedvező hitellehetőség, menedzsment-tanácsadás, képzés, tréning, illetve fenntarthatósági szaklap-előfizetés is megtalálható lesz.
A KÖVET 200 000 forintot ajánl fel jutalomként a nyertes csapatnak, emellett 3 000 000 forintos kedvezményes hitellehetőség is van a nyeremények között, hogy a nyertes üzleti terv megvalósulhasson.

További információ:
Dr. Győri Zsuzsanna, CSR-szakértő
KÖVET Egyesület
Tel.: 06/1/473-2290
Email: gyori@kovet.hu
Web: www.kovet.hu, www.bionomia.hu
Forrás: Követ.hu

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat