Egerszeginfo logo

Hírek

2013.10.09

Maradunk "sötét" Zala?


Elkészült megyénk területfejlesztési koncepciója. A kérdés már csak az, hogy az államigazgatási egyeztetés után is marad-e a sötét folt Zala megye az ország térképén. Negyed századdal a rendszerváltozást követően végre sikerülhetne úgy lobbizni, hogy kitűzzék az M9-es autópálya nyomvonalát és a munkálatok megkezdésének időpontját. Jogos elvárás, hogy városunk is csatlakozhasson a lüktető gazdasággal büszkélkedhető megyeszékhelyek táborához.
Twitter
Érdekes és érdemes olvasmányt ajánlunk Önöknek. A célok megjelölése tényszerű, már csak a megvalósítások érdekében tett politikai és gazdasági lobbízásnak kellene pozitív töltést adni, hogy a megye és elsősorban Zalaegerszeg munkahelyteremtési mutatói javuljanak. Megyénkben az élhetőségi ráta az ott lakó emberek mosolyán, viselkedésén mérhető. Ezek a jellemzők nagyon árulkodók, sajnos nem pozitív értelemben. Ennek "fényében" tanulmányozzák, hogy a jövőben változhat-e a sötét jelző az emberek gondolkodásmódjában és az ország térképén Zala megjelölésében.
 
A Zala Megyei Önkormányzat lefolytatta területfejlesztési koncepciójának - a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről, valamint illeszkedésük, kidolgozásuk, egyeztetésük, elfogadásuk és közzétételük részletes szabályairól szóló 218/2009. (X. 6.) Korm. rendelet szerinti – államigazgatási egyeztetését.

1. Helyzetelemzés
2. Terület-és szakképzés-fejlesztési koncepció
3. Javaslattételi fázis
4. Területi hatásvizsgálat mellékletei

Forrás: Zala.hu

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat