Egerszeginfo logo

Hírek

2013.09.27

A Virágos Zalaegerszegért pályázat nyertesei


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. 2013. évben 10. alkalommal hirdette meg a Virágos Zalaegerszegért pályázatot. Az Önkormányzat a nyereményeket - Közgyűlési döntése alapján - az Önkormányzati Környezetvédelmi Alap terhére biztosítja. Az összesen 800 000 Ft-ot növényvásárlási utalvány vagy ajándékcsomag formájában vehettek át a díjazottak.

Twitter

A színvonalas díjátadó első műsorszámaként a Petőfi S. utcai Tagóvoda műsorát tekinthette meg szép számú meghívott és vendég.

Amint azt Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, a pályázat célja:

A kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakításának elősegítése, környezetünk esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése. Minden pályázó vállalta, hogy közvetlen környezetét egész évben rendben tartja, virágosítja, ezzel nagymértékben hozzájárul Zalaegerszeg város esztétikusabb látképéhez.

Zalaegerszegen a zöldterületek aránya a beépült környezethez viszonyítva országos szinten is kiemelkedően magas, az egy főre jutó zöldfelületek nagysága 20 m2/fő. A megnövekedett egynyári virágfelületek a belvárosban mintegy 600 m2, az egész város tekintetében közel 1000 m2. Az idei évben kb. 50.000 db egynyári és 30.000 kétnyári és 15.000 hagymás növény került/kerül kiültetésre. Az idei Aqucityben megrendezett jótékonysági napbevételét is a város virágosítására fordítják.

Ezt követően Horváth István a Városgazdálkodási Kft ügyvezető igazgatója méltatta a helyi versenyt, melyet a Virágos Magyarországért mozgalommal összhangban írnak ki minden évben, amely több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye.

Az idei verseny adatait ide kattintva LETÖLTHETIK!

Záróműsorszámként Tóth Emese Zrínyi 10.N. oszt. Tanuló előadásában egy  Zalai népdalcsokrot hallgathattak a vendégek, majd a 10 éves jubileum tiszteletére hatalmas tortával és pezsgővel kedveskedtek a megjelenteknek.


Tekintsék meg az eseményről készült fotógalérinkat!

 

 

 

 

Forrás: For Signo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat