Egerszeginfo logo

Hírek

2013.09.25

Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan előtti árok tisztán tartásáról


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról” szóló 46/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete, melynek 5 § (2) bekezdés b) pontja szerint az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan előtti árok tisztán tartásáról.

Twitter

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Az utóbbi időszakban egyre gyakrabban előforduló nagy intenzitású, esőzések, záporok következtében a belterületi csapadékvízelvezető rendszerek (árkok és csatornák) ill.

azok műtárgyai (átereszek, tisztító és víznyelő aknák) folyamatos karbantartásra, tisztításra szorulnak a vízelvezető képességük megtartása érdekében.

Akár egyetlen ingatlan előtti belterületi vízelvezető szakasz karbantartatlansága is komoly problémát okozhat, hiszen a karban nem tartott vízelvezetőben felgyülemlett csapadék visszaduzzasztó hatása következtében kifolyó vízmennyiség lakóingatlant, ill. egyéb értékeket is veszélyeztethet.

Az ilyen jellegű problémák megelőzése érdekében született meg Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról” szóló 46/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete, melynek 5 § (2) bekezdés b) pontja szerint az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni:

„az ingatlan előtti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról”

Az árok tisztántartását és karbantartását az árokban időközben bekerült iszap, felgyülemlett hordalék, ill. szemét eltávolítását, a növényzet kaszálását, nyírását jelenti.

A gépjármű behajtók alatti csőátereszek tisztítására pedig a csövekbe került iszap, törmelék eltávolítását szükséges elvégezni, úgy hogy a cső keresztmetszete teljesen szabaddá váljon.

Kérjük az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a szélsőséges időjárásra való tekintettel, valamint az elkövetkező őszi esőzések, majd az azt követő téli/tavaszi hóolvadás okozta esetlegesen kialakuló csapadékvíz elöntések megelőzésére a fentebb felsorolt karbantartási, tisztítási munkákat lehetőségük szerint minél előbb elvégezni szíveskedjenek.

Természetesen nagyon sok ingatlantulajdonos van, aki az ingatlanja előtti árokszakaszokat folyamatosan rendbe tartja, tisztítja, nekik a biztonságos csapadékvízelvezetés érdekében végzett munkájukat megköszönjük.

 

Városüzemeltetési Osztály

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat