Egerszeginfo logo

Hírek

2013.09.16

Hogyan lesz sok(k) a kevés? ― Több milliárd forintnyi fémet lopnak!


Eltűnt rézszobor, lelopott fémhuzal, hiányzó határsorompó ─ rendőrségi adatok szerint ma Magyarországon minden napra átlagosan 24 fémlopás jut, ami évente több mint 2.000 tonna fémet jelenthet. Bár a lopott fém értéke elenyésző, a lopás okozta helyreállítási kár a 2 milliárd forintos összértéket is elérheti. A lopások napról-napra precízebbek: a lopott fém nagy része a lopást követő néhány órán belül már elhagyja az országhatárt.
Twitter
A NAV az elmúlt két évben több mint 130 engedély nélkül működő fémtelepre csapott le. A roncsautó-kezelés helyzete is elkeserítő: a leselejtezett gépjárművek csupán 20%-a kerül a legális hulladékkezelőkhöz, míg a maradék 80% a feketepiacon végzi.
„Magyarországon átlagosan 1,2 millió tonna vas- és acél, illetve150-200 ezer tonna színesfém, együttesen mintegy 1,5 millió tonna fémhulladék begyűjtésére és feldolgozására kerül sor évente. A sok lopás hatására azonban a legális hulladékpiaci szereplők helyzete fölöttébb negatív színben tűnik fel.  Küldetésünknek érzem felhívni a figyelmet arra, hogy a teljes szegmens jogszabálykövető működése kizárólag az illegális fémhulladék gazdálkodás érdemi visszaszorításával érhető el” ― mondta Dr. Lukács Pál, az Alcufer Kft. fejlesztési és kommunikációs igazgatója.
A vállalat időben kizárja működéséből a szürke- és feketegazdálkodást, hiszen az átvételi ellenőrzéseken már a telephelyi bejáratoknál elküldik a kétes eredetű csatornafedeleket, közlekedési táblákat, kábeleket. Évente legalább 1 milliárd forintot fektetnek a hulladékkezelési technológiák és az eszközpark korszerűsítésébe, így például a telephelyeken olyan védművekkel dolgoznak, melyek a tevékenységükből adódó esetleges környezetszennyezést teljes mértékben kizárják. A Fémkereskedelmi Törvény előírásaiból adódó mindenkori elvárásoknak, a napi jelentéstételi kötelezettségnek maradéktalanul eleget tesznek. A veszélyes és egyéb hulladékok szállításához, kezeléséhez és feldolgozásához is minden szükséges engedéllyel rendelkeznek.

Az Alcufer Kft-t bemutató részletes cikkünket a "Hirdetés" rovatunkban olvashatják.
Forrás: Alcufer

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat