Egerszeginfo logo

Hírek

2013.09.15

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! - városunkban


Tökfesztivállal és őszi kavalkáddal jelentkezik Zalaegerszeg a Göcseji Falumúzeumból a közmédia szeptember végi, Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című kétnapos programsorozatában. Szeptember 28-án és 29-én akár a zsuptetőrakást is ki lehet próbálni az intézményben.

Twitter
A helyi szervezők bemutatják majd Zalaegerszeg hagyományait, értékeit, méghozzá olyan programokkal, amelyek érdemesek az országos figyelemre - hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester. A köztelevízió öt csatornája összesen 20 órás műsorfolyamban számol be Szent Mihály hétvégéjének eseményeiről.

 Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel indít hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napja alkalmából a közmédia, kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével a szeptember 28-29-ei hétvégén.

A kormányzati munkacsoport a kormány felkérésére dolgozik, segíti az önkormányzatokat, a középfokú iskolákat és a múzeumokat, hogy csatlakozhassanak a hétvégéhez; előbbi rendezvényekkel készül, az iskolák öregdiák találkozókat rendeznek, a múzeumok pedig nyitva tartanak.

Az önkormányzatoknak a Belügyminisztérium pályázatára kellett jelentkezniük, amelyek 40 százaléka, vagyis 1305 tette ezt meg. A programok között lesz lovasbemutató, szüreti bál, falunap és színházi előadás is – olyan események, amelyeket az adott önkormányzat meg szeretne mutatni a nagyközönségnek.

A hétvége megrendezése azt a célt szolgálja, hogy a magyar emberek meglássák azokat az értékeket, amelyek Magyarországon vannak. „Büszkék lehetünk arra, hogy milyen szép az országunk és mennyi csoda van nálunk”.  "Vasárnap este fél 10-kor pedig lesz egy közös tűzgyújtás, amivel az összetartozás érzését lehet átadni” – vélte Kovács Péter, az Itthon vagy! kormányzati munkacsoport vezetője.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat