Egerszeginfo logo

Hírek

2013.08.24

Tovább szépül a város


Közel egymilliárd forintból a második ütemben megszépül a Dísz tér, egységes arculatot kap több belvárosi üzlet, megújul a Vásárcsarnok és megépül a belső északi elkerülő út második szakasza.

Twitter
A belvárosi rekonstrukció első ütemében korábban megújult a piac, megépült az északi elkerülő út első szakasza, kialakították a Csipkeházi passzázst és átépítették a Kossuth Lajos utcát.

A Dísz tér átépítésének  az lesz az egyik célja, hogy a betonrengeteg helyett sok zöldfelület, több fa legyen, és egy élhető, átsétálható, igazán a város főtereként funkcionáló téregyüttes jöjjön létre az Európa térrel, a Dísz térrel, a Csipke passzázzsal és a polgármesteri hivatal előtti tér megújításával.

Emellett 17 belvárosi üzlet portálja válik egységessé, felújítják a Vásárcsarnokot, amely mellé újraépül a Virágudvar, és folytatódik a belső északi elkerülő út építése.

 - A második ütem a Kölcsey Gimnáziumtól a Kiskondásig fog tartani. Ez lehetőséget ad arra, hogy a Rákóczi út tehermentesítése megtörténjen, a Kazinczy téren pedig a tervezett forgalomcsökkentés megvalósulhasson. Az útépítésre a mostani ütemben az európai uniós támogatásból 340 millió forintot költhetünk, további 110 millió forint önerőből pedig a közműveket, a csapadékhálózatot és a közvilágítást fogjuk megépíteni.

A tervek szerint a munkák jövő őszig tartanak, a belváros több pontján.   
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat