Egerszeginfo logo

Hírek

2013.08.22

Ismét egy nap után lezárult a társasházak energetikai felújítására kiírt pályázat


Augusztus 16-án kimerült a rendelkezésre álló 834,2 millió forintos keret az Új Széchenyi Terv keretében kiírt pályázatra. A pályázaton az 1971 előtt, hagyományos technológiával, égetett tégla falazattal készült, legalább 20 lakásos társasházak vehettek részt. Legtöbb hozzáértő már a kiírás napján megjósolta ezt. Bizonyára néhány zalaegerszegi pályázó nagy bánatára és bosszantására és rengeteg pénze kárára.
Twitter
Az utóbbi idők energiatakarékossági pályázatainak gyakorlatához hasonlóan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy nap után, 2013. augusztus 16-án felfüggesztette a téglaépítésű társasházak energetikai korszerűsítésére kiírt pályázati konstrukciót.

A pályázat leadását nehezítette, hogy augusztus 14-én, egy nappal a pályázat megnyitása előtt módosították az adatlapokat. Az új adatlapok ezután korlátozottan voltak elérhetők. Azonban ez az adminisztrációs nehezítés sem okozott problémát a "leggyorsabb" pályázóknak. Sajnálatos, hogy a pályázatírók egyöntetű véleménye igazolódott be, miszerint a "csókos" pályázók számára lett meghirdetve ez a nevetségesen csekély összegű keret.
Városunkban is több társasház szerencsét próbált, megelőlegezve a pályázatírás, az energetikai tanusítványok és egyéb járulékos költségeket.

A minisztérium közleményében sikeresnek ítéli meg a pályázatot. A közlemény szerint ősszel indul a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia társadalmi vitája, amelynek szakmai alapjaira építve a minisztérium egy széleskörű épületenergetikai program meghirdetését tervezi a jövőben. Ebben a téglaépítésű társasházak támogatása is fontos szerepet kap majd.

Vagyis újabb pályázati kiírások várhatók. Remélhetőleg magasabb keretösszeggel, kevesebb adminisztrációs buktatóval.
Forrás: Energiacentrum

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat