Egerszeginfo logo

Hírek

2013.08.19

Az új kenyér ünnepe elé


Adj hálát a kenyérért! „Tartsátok meg a kovásztalan kenyér ünnepét, mert éppen ezen a napon hoztam ki seregeiteket Egyiptomból! Tartsátok meg tehát ezt a napot nemzedékről nemzedékre örök rendelkezés szerint!” (2Móz 12,17) Vajon mi mindenre alkalmazható a kenyér? Kizárólag a táplálkozásban van szerepe, vagy másra is jó?

Twitter
Jelen igében a kenyér nem csupán Isten fizikai gondviselésére hivatott emlékeztetni, hanem az ember lényének egészére irányuló szabadítására. A pászkavacsorával induló kovásztalan kenyerek ünnepe az Egyiptomból való menekülés körülményeit idézte fel.

A kovász nélkül készült kenyér duplán praktikus volt, hiszen egyrészt – a kelesztési idő mellőzésével – a sietségnek kedvező módon hamar elkészült, másrészt a forró, sivatagi viszonyok között is sokáig eltartható maradt. Ennek az ünnepnek több szempontból is újszövetségi „jogutódja” az úrvacsora, amelynek kenyere ugyancsak nem éhséget csillapító szerepet tölt be, hanem a mi nagy szabadulásunkról (megváltásunkról) beszél.

A mai napon államalapításunk mellett immár kitörölhetetlenül az új kenyérről is szól az ünnep. Lám, milyen széles ölelésű legegyszerűbb táplálékunk, s talán a legsokszínűbb, legváltozatosabb funkcióval bír! Elemi ételünk minden falatjánál jusson eszedbe, hogy Isten a történelemben és személyes sorsodban egyaránt munkálkodik! Ő az, aki mind a hazával, mind a kenyérrel megajándékoz, de mindenekfelett teljes szabadulást hoz.
Forrás: Babtist.hu

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat