Egerszeginfo logo

Hírek

2013.08.05

Egy időzített bomba hatástalanítása Búslakpusztán


Nyolcszáz millió forintos, teljes egészében európai uniós finanszírozású támogatást nyert az önkormányzat, hogy megszüntethessék az évekkel ezelőtt bezárt búslakpusztai hulladéklerakó által okozott környezetszennyezést.  Az osztrák Condord Deponia Kft. 1992-kezdte "feltölteni" háztartási és ipari eredetű hulladékkal a telepet - azonban szinte semmilyen környezetvédelmi intézkedést nem tett.
Twitter
A felszín alatt 400 ezer tonnányi tömörített hulladék rejlik egy olyan tárolóban, amelynek nincs érdemi szigetelése - ezért szennyezett víz szivárog a talajba.
Mindez azért, mert a korábbi városvezetés által megbízott, Condord Deponia Kft. elfogadhatatlan - illetve valójában semmilyen - környezetvédelmi technológiát nem alkalmazott. A cég 2000-ben ment - a szennyeződés maradt.

Meglehetősen drága és bonyolult műszaki megoldásokat kell alkalmazni - egyes helyeken közel 40 méter mély résfalat kell építeni, hogy a szivárgó szennyezett vizet összegyűjtsék, és megtisztítsák. Legalább 15 évig tart, mire a tároló veszélytelenné válik a környezetre.
 
A munkálatok a közeljövőben kezdődnek, a próbaüzem jövő év őszén kezdődik.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat