Egerszeginfo logo

Hírek

2013.07.30

Felvételiző fiatalok figyelmébe!


2013. július 24-én megtörtént a bejutási ponthatárok megállapítása a felsőoktatási intézményekben. Városunk számára kiemelt jelentőséggel bír a helyi műszaki felsőoktatás, azaz a mechatronikai mérnöki képzés, amely a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének keretében működik Zalaegerszegen.

Twitter
A jól képzett mérnökök iránt rendkívül nagy a kereslet a munkaerőpiaci szereplők részéről és az eddig végzett hallgatók száz százaléka el tudott helyezkedni a helyi, megyei, vagy regionális vállalatoknál (Flextroincs, General Electric, Opel, 3B Hungária, Anton, Pylon, Ruget, Schneider, LUK Savaria, Jabil, stb.).

Az egyetem döntése értelmében a szakon pótfelvételire kerül sor, melynek során a felvett hallgatóknak költségtérítést kell fizetni. A költségtérítés összege 175.000 Ft/fő/félév, amely a jelentkező fiatalok családi, szociális és anyagi hátterét figyelembe véve viszonylag könnyebben vállalható más intézmények díjaihoz képest.

A jelentkezés határideje 2013. augusztus 12.

Mivel a város és a megye kiemelt prioritásként határozta meg a szakiskolai, szakközépiskolai és felsőfokú műszaki (elsősorban gépipari, elektronikai és mechatronikai) képzések támogatását, ezért Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy döntött, hogy az egyetemmel és a közreműködő partner vállalatokkal együttműködve támogatni kívánja a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás hallgatói utánpótlásának biztosítását, méghozzá oly módon, hogy a pótfelvételi eljárás keretében felvételre kerülő valamennyi hallgató
esetében átvállalja költségtérítési díjuk teljes első két félévi összegét.

Jó tanulmányi eredmény elérése esetén a költségtérítéses hallgatók az első két félév teljesítése után átkerülhetnek az államilag támogatott kategóriába, így később sem kell térítési díjat fizetniük.
Forrás: Balaicz Zoltán

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat