Egerszeginfo logo

Hírek

2012.11.07

Hamarosan megszűnhet az MSN


A Microsoft azt tervezi, hogy megszünteti a Windows Live Messenger üzenetküldő szolgáltatását, illetve beleolvasztja azt a tavaly csillagászati összegért felvásárolt Skype-ba - tudta meg a The Verge belső microsoftos forrásokból. A Microsoft egyelőre nem kommentálta a híresen jól értesült online magazin hírét. Az 1999-ben, MSN Messenger néven indult, és a köznyelvben máig MSN néven ismert szolgáltatás 50 nyelven elérhető, és a legutóbbi hivatalos adatok szerint havi 330 milló aktív felhasználója van.

Twitter
A Microsoftnál hónapokkal ezelőtt indult meg a fejlesztők átcsoportosítása a Messengerről a Skype-ra, és ezzel egyszerre a felhasználókat is igyekeztek a Skype felé terelgetni. A Windows 8 alá megjelent új Skype-ban már a Messenger gyakorlatilag összes funkciója benne volt, a háttérben a két rendszer elválaszthatatlanul összefonódott (a Skype-on küldött szöveges üzeneteknek a 80 százalékát valójában az MSN hálózata továbbítja).

A Verge értesülései szerint a két szolgáltatás összeolvasztását november közepén jelenti be a Microsoft, és a Messenger jövő év elején tűnik el véglegesen, illetve él tovább a Skype részeként. A Skype-ba val belépéshez már ma is használható egyébként a felhasználó Messenger-hozzáférése (ahogyan például a facebookos felhasználónév is), valószínűleg a jövőben ezzel a módszerrel őrzik meg az MSN-felhasználók a régi kontaktlistáikat és a beszélgetéseik archívumát a Skype-ban.

Elemzők szerint a lépés egyáltalán nem váratlan a Microsofttól, sőt, az a meglepő, hogy ilyen sokat vártak vele. A cég másfél éve vásárolta fel a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért, és azóta párhuzamosan tart fenn két nagyon hasonló szolgáltatást. A Skype nagyobb (több mint 660 millió aktív felhasználó), sokrétűbb, és márkanévként is jobban cseng, mint a Live Messenger, ezért logikus hogy az összeolvadás után az ő nevét tartja meg az új rendszer.
Forrás: Index

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat