Egerszeginfo logo

Hírek

2013.07.04

Ígéretes úszóeredmények a bajnokság előtt


Az úszók legfiatalabb korosztálya (gyermek-delfin) még izgatottan készül az éves országos bajnokságra. Az egy hetes edzőtábort a Gyöngyösön megrendezett Parafa Kupán zárták le Horváth Tamás tanítványai – több ígéretes eredménnyel, köztük Betlehem Dávid két megyecsúcsával.

Twitter
A legfiatalabb úszók seregszemléjét július 13-14-én rendezi a Magyar Úszó Szövetség. Erre készülnek lelkesen a fiatal zalaegerszegi versenyzők is. Egyheti kemény edzőtáborozáson vettek részt, melynek zárásaként június 22-én a Gyöngyösön megrendezett Parafa Kupán álltak rajthoz. A mintegy 35 úszóklub 400 versenyzője között 8 zalaegerszegi úszó képviselte kiválóan a zalai megyeszékhelyt, Betlehem Dávid (2003), Gergye Ákos (2002) és Gergye Milán (2004), valamint Csiszár Gergely (2002) révén több érmes helyezést is elérve.

Betlehem Dávid két új megyecsúcsot is beállított a korosztályban: 50m pillangón 0:34,74-es eredménnyel – ami ez esetben az ezüstérmet jelentette számára -, illetve 50m hátúszásban 0:37,27-es eredménnyel szintén ezüstérmet nyert. 50m gyorson pedig az ugyancsak értékes 4. helyen csapott célba.
Gergye Milán a 2004-es születésű versenyzők között ugyancsak ezüstérmet szerzett 50m pillangón, valamint bronzérmet 50m gyorson, de ügyesen versenyzett hát- és mellúszásban is.
Gergye Ákos és Csiszár Gergely – az kicsit idősebb korosztálynak megfelelelően - 100 méteres számokban állt rajthoz. Ákos 100m háton remek úszással az első helyet szerezte meg, s így egy aranyéremmel lett gazdagabb, gyorsúszásban pedig negyedikként csapott célba. Csiszár Gergő elsősorban mellúszásban ért el sikert, ahol a dobogó 3. fokára állhatott fel, de emellett gyorson és hátúszásban is jól szerepelt.  
A 2003-as születésű fiúk közül Paksa Barnabás  és Polgár Dániel állt még rajthoz 50 méteres távokon, s mindketten több egyéni csúcsot is úsztak, csakúgy mint a versenyen szereplő zalai lányok: Betlehem Dorka és Dén Delila is.

Horváth Tamás utánpótlásedző elégedett a versenyzőkkel. Mint mondja, sikerült elvégezni az edzőtáborra tervezett kemény munkát, s reméli, hogy a mostani eredményeknél még jobbak is fognak születni, mire az teljesen beérik. Ráadásul az OB is ismerős terepen, a szombathelyi uszodában lesz, most nem kell hozzá az ország másik felébe utazni, mint általában.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat