Egerszeginfo logo

Hírek

2013.07.03

Műszaki mérnökképzés városunkban


Hétvégén tartotta diplomaátadó ünnepségét Sopronban a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara (NYME FMK).  A zalaegerszegi műszaki oktatás fejlesztésére 2013-ban 748 millió Ft-os pályázati támogatást nyert el a Nyugat-magyarországi Egyetem.
Twitter
Az NYME FMK 2010-ben vette át a zalaegerszegi műszaki felsőoktatást, azóta tehát a városunkban folyó mechatronikai mérnöki oktatás a Nyugat-magyarországi Egyetem része. A jelentkezői és a hallgatói létszám 2010 óra folyamatosan emelkedik, 2011-ben a nappali tagozatos képzés mellett elindult a levelező tagozatos oktatás is, 2012-ben pedig Kecskemét és Györ mellett Zalaegerszegen is elindult a duális mérnökképzés. A Kormány a 2012-es év végén kiemelt járműipari központtá nyilvánította az Opel és a beszállító vállalatok fejlesztésére épülő, Zalaegerszeg, Szentgotthárd és Szombathely, a Zala és Vas megyei cégek összefogásával megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, melynek jelentős mérnök igényét el kell majd látni a következő években. A zalaegerszegi műszaki oktatás fejlesztésére 2013-ban 748 millió Ft-os pályázati támogatást nyert el a Nyugat-magyarországi Egyetem.

A zalaegerszegi műszaki képzési és kutatási központ sikeres átvételében és folyamatos fejlesztésében meghatározó szerepe volt a kar dékánjának, Prof.
Dr. Jereb Lászlónak, aki a felsőoktatási törvény előírásainak értelmében, korára való tekintettel már nem töltheti be tovább a kar vezetői posztját. A kar új dékánja Dr. Alpár Tibor lett, aki hivatalosan július 1-jável vette át a posztot, de Prof. Dr. Jereb László ünnepélyes búcsúztatására, valamint a jelképes átadás-átvételre a június 27-ei diplomaátadó ünnepség végén került sor.

A rendezvényen Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviseletében Balaicz Zoltán alpolgármester vett részt, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott Prof.
Dr. Jereb László leköszönő dékánnak a korrekt együttműködésért, átadta az önkormányzat elismerő oklevelét és ajándékát, végül sok sikert kívánt az új
dékánnak, Dr. Alpár Tibornak.

Forrás: Balaicz Zoltán

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat