Egerszeginfo logo

Hírek

2013.05.31

Zalaegerszeg, a befektetőbarát település


Befektetőbarát településsé minősítette Zalaegerszeget a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) – jelentette be a  polgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Gyutai Csaba hozzáfűzte: a minősítést a fejlesztési területek előkészítettsége, a befektetők számára készített, szektorokra lebontott, prezentációkat, információs bázisokat is tartalmazó ajánló anyagai alapján kapta meg a város.

Twitter
Az önkormányzat szakértői ezenkívül mintegy 40 szolgáltatásból álló befektetés-ösztönző csomagot is készítettek.

A minősítés eredményeként a befektető-vonzás érdekében a város aktívabb kapcsolatot építhet ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal. A tervek szerint valószínűleg irodát is nyit a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Zalaegerszegen, így közvetlenebb kapcsolat lesz a hivatal és a város szakemberei között.

A polgármester kiemelte: Zalaegerszeg számára fontos, hogy befektetők jelenjenek meg a városban, ehhez ideális helyszínt tudnak biztosítani az Északi Ipari Parkban. Emlékeztetett arra, hogy Zalaegerszeg fő gazdasági partnerei között van a németországi Baden-Württemberg és Bajorország.

A HITA Befektetőbarát Településekért Programja a magyar vállalkozások külföldi piacra jutását segíti, valamint a külföldi cégek magyarországi betelepülését szolgálja. 2012 márciusában képzési program indult azzal a céllal, hogy elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával felkészítsék a településeket a hazai és nemzetközi beruházások fogadására.
Forrás: MNO

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat