Egerszeginfo logo

Hírek

2013.05.13

Zalai bemutatkozás Budapesten Polgárok Házában


Szombaton nyílt meg Budapesten a Polgárok Házában a mesterség bemutatókkal és játszóházzal egybekötött "Kézműves termékek továbbélése Zalában - Göcsej, Hetés és Komárvidék élő népművészete" című kiállítás, amely a Zalai Pünkösdi Sokadalom elnevezésű program keretében valósult meg.

Twitter
Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki Zala megye néprajzáról és történetéről szólt, valamint Prokné Tirner Gyöngyi, a Kézművesek Háza szakmai vezetője, aki az intézmény fontosságáról és szerepéről beszélt. A kiállítást Fekete György, Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Zalaegerszeg Díszpolgára nyitotta meg, szólva személyes zalai és zalaegerszegi emlékeiről.

A kiállítást népművészeti bemutató követte, melynek keretében fellépett az MTV "Fölszállott a Páva" című tehetségkutató műsorában középdöntős Zala Táncegyüttes, Domonkos László és zenekara, valamint ifj. Horváth Károly, a Népművészet Ifjú Mestere és Laposa Julianna is.

Az est végén göcseji dödöllével, káposztás és kukoricás ételekkel, valamint zalai borokkal és pálinkával ismertették meg a vendégeket.
Forrás: Balaicz Zoltán

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat