Egerszeginfo logo

Hírek

2013.05.11

Győztes szenterzsébethegyi szelídgesztenyefa


A közel fél évezredes matuzsálem összesen 194 szavazatot kapott a város fája címért meghirdetett versenyre, melynek eredményét pénteken ismertették. A szavazók egyébként összesen 10 fa közül választhatták ki a számukra legkedvesebbet.

Twitter
A város legöregebb fáját összesen hét felnőtt ember képes csak körbeérni. Ez azt jelenti, hogy a több, mint 450 éves matuzsálem törzsvastagsága meghaladja a 7 métert. 1978-ban villámcsapás érte, melynek következtében néhány nagyobb átmérőjű koronaága leszakadt, de így is életben maradt.

A város fája verseny eredményhirdetésén Balaicz Zoltán alpolgármester arról biztosította a jelenlévőket, hogy a 13 méter magas szelídgesztenyefát tanúfaként korlátlan ideig meg kívánja őrizni. Ő és Horváth Zsuzsa városi főkertész külön szóltak arról a három fáról, amely a legtöbb szavazatot kapta (a győztes mellett a Göcseji Múzeum előtti platán és  az  Erkel utcai mamutfenyő).

Abban, hogy ez a gesztenyefa még mindig él, nagy szerepe volt a mindenkori tulajdonosoknak, illetve szomszédaiknak. Így Horváth Alajosnak, illetve Rózsa Vilmosnénak, akik az utóbbi évtizedekben őrizték féltve a mostani ünnepeltet.

A város fájának megőrzését a telek tulajdonosának valamint szomszédjának egy-egy növényvásárlási ajándékutalvánnyal Balaicz Zoltán köszönte meg.Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat