Egerszeginfo logo

Hírek

2013.05.10

Zalaegerszegi Olimpikonok Kiállítás a PETA kávézóban


Az olimpiákon, illetve paralimpiákon megfordult zalaegerszegi sportolók tablóit láthatják a kávézóban.  A megnyitón három egykori olimpikon- Kozáry Ágnes, Preisinger Sándor és ifj.Tancsics László- is részt vett.
Twitter
A kiállítást dr. Zumbók Ferenc kormánybiztos, és Gyutai Csaba polgármester nyitotta meg. Mindketten kiemelték a sport, és a rendszeres mozgás fontosságát, illetve azt, hogy az olimpikonok mellett a kiállítás főszervezőjére, Petánovics Károlyra is büszkének kell lenniük a város lakóinak. A zalaegerszegi vállalkozó már nem először rendezett kiállítást kávézójában. Korábban a város a "Kulúra mecénása" díjjal is kitüntette.

Zalaegerszeg színeit elsőként Kozáry Ágnes képviselte olimpián. A Zalaegerszegi Atlétikai Club egykori futónője 1992-ben Barcelonában szerepelt a nyári játékokon, amiről azóta is szép emlékeket őriz.

A zalaegerszegi sportolók közül legalább egy versenyző 1992-től kezdve megszakítás nélkül mindig ott volt az olimpiákon. Legutóbb 2012-ben Londonban Kálovics Anikó hosszútávfutó, Szekeres Dorina hátúszó, illetve Illés Fanni paralimpikon úszó képviselte városunk színeit.
Remélhetőleg ez a szép sorozat 2016-ban Rióban sem szakad meg.

A zalaegerszegi olimpikonokról szóló kiállítást körülbelül egy hónapon keresztül tekinthetik meg a vendégek a PETA Kávézóban. Utána a szervezők szeretnék a helyi iskolákba is elvinni a tárlatot. A végleges helyét pedig a Városháza első emeletén nyeri majd el.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat