Egerszeginfo logo

Hírek

2020.04.26

Mindszenty tornacsarnok és Ostoros Károly Munkacsarnok építési munkálatai


Jól halad a Mindszenty tornacsarnok és vívóterem építése. Felújítják az Ostoros Károly Munkacsarnokot valamint a hozzá kapcsolódó háromszintes iroda- és öltözőépületet is.

 

Twitter

 A beruházás részeként iskolafelújítást is végeznek. A 3,3 milliárd forintos fejlesztést a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend 60 millió forintos önerővel támogatja. 

45%-os készültségi szinten, azaz már szerkezetkész állapotban van mindkét épület. Zajlik a nyílászárók beépítése, valamint a hőszigetelés és a homlokzatkialakítás. Ezzel párhuzamosan a külső és belső munkálatok is folyamatosak. A Mindszentyben lassan egy évtizedes álom válik valóra. A több, mint 700 diák számára új lehetőségeket is biztosítanak ezek a létesítmények.

A sportcentrum ideális helyszíne lesz regionális és országos diákolimpiai versenyeknek. A vívó- és tornacsarnok mellett az iskola Zárda utcai része szintén megújul.

A fenntartó Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend további bővítést szeretne megvalósítani. Tervezik még egy új épületszárny létrehozását, ahol nyelvi és biológiai termeket alakítanának ki.  

 

Felújítják az Ostoros Károly Munkacsarnokot valamint a hozzá kapcsolódó háromszintes iroda- és öltözőépületet. A beruházás 800 millió forintból valósul meg, s várhatóan év végére elkészül. 

Több fejlesztés történt itt az elmúlt években. Az egyik legjelentősebb a ZTE Aréna korszerűsítése, melyet kormányzati és TAO-s forrásból finanszíroztak. Jelenleg, szintén állami támogatásból zajlanak a munkálatok.

A területet tavaly év végén adták át a kivitelezőnek. A bontási munkálatok mára már látványos szakaszhoz értek. A felújítás elsődleges célja a három épületből álló komplexum homlokzati rekonstrukciója, illetve energetikai korszerűsítése. 

A csarnok többek között a teremlabdarúgásnak, a kosárlabdának és a röplabdának adott helyet. A felújítást követően ezek az egyesületek újra birtokba vehetik az objektumot.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Balaicz Zoltán polgármester kezdeményezésére az önkormányzat emléktáblát állít majd a névadónak, Ostoros Károlynak. A városvezetés bízik abban, hogy az épületegyüttes avatásával méltóképp ünnepelhetik a ZTE 100 éves jubileumát.

 

Fotók: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat