Egerszeginfo logo

Hírek

2020.03.26

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleménye a betegellátás átmeneti rendjéről


Az új koronavírus fertőzések (COVID-19) terjedése kapcsán szükségessé vált, hogy A Zala Megye Szent Rafael Kórház felkészüljön a veszélyhelyzet időtartamában folyó betegellátásra.
Twitter
Intézményünkben számos kényszerű - a betegek és az egészségügyi ellátó személyzet biztonságát egyaránt szolgáló - átmeneti szervezési intézkedést vezettünk be az elmúlt napokban. Az intézkedésekkel összhangban több osztály átmenetileg elköltözött korábbi helyéről és a betegutak átgondolása is indokolttá vált.
A főbb változások az alábbiak:
Belépés az intézmény területére: Az intézménybe az „A” jelű főépület bejáratán keresztül kell megérkezniük a pácienseknek - a sürgősségi osztályra igyekvőknek is. A főépületi bejáratnál lévő belépési ponton pultot helyeztünk el, ahol munkatársaink csekklista alapján napi 24 órában elvégzik az érkezők kikérdezését a COVID-19 fertőzés kockázata tekintetében és gondoskodnak továbbirányításukról. Itt van lehetőség a fekvőbetegek részére feliratozott küldemények leadására és cseréjére, naponta 13:00-tól 15:00 óráig. A csomagokat munkatársaink juttatják el az érintett osztályokra.
Az osztályos felvételre, sürgős műtétre, vizsgálatra, kúraszerű ellátásra érkező személyekről, a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartásra engedéllyel rendelkezőkről a tárgynapot megelőző nap 16:00 óráig az osztályok névsort állítanak össze, melyet a belépési pontra leadnak.

A Rendelőintézetben működő szakrendelések és a Központi Laboratórium sürgős beutalás vagy a szakrendelés visszahívása alapján vehető igénybe. Az épület Zrínyi út felől nyitva álló főbejáratánál ugyancsak munkatársaink működnek közre a betegirányításban. Mozgásában korlátozott személy számára a Rendelőintézet és a Diagnosztikai tömb közötti bejárat használható.

Az intézmény Zrínyi úti bejáratát a mentőszolgálat, a betegszállítók, valamint a mosodai és a konyhai ételszállító járművek, továbbá kitűző felmutatásával az egészségügyi dolgozók használhatják.

A Zárda utcai bejáraton kizárólag az egészségügyi személyzet, a mentőszolgálat járművei, a művese állomásra érkező betegszállító járművek és az elhunytak szállítását végző járművek közlekedhetnek.

A járványveszélyre tekintettel a kórház területére ételfutárok, csomagküldő szolgálatok szállítói nem léphetnek be, kivéve, ha a csomagküldő szolgálat munkatársa igazolja, hogy egészségügyi felhasználású megrendelés szállítását teljesíti.

A főépületben üzemeltetett büfé bezárt. A Rendelőintézet földszintjén 2020. március 26-tól ismét működő büfét kizárólag az intézmény dolgozói vehetik igénybe.

Megértésüket köszönjük.

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat