Egerszeginfo logo

Hírek

2013.04.19

Bölcsődei alkalmazottak elismerése


A Bölcsődék napja alkalmából ünnepeltek ma Zalaegerszegen. Az önkormányzat ezúttal Makovecz Tamásné, a Cseperedő Bölcsőde vezetőjének munkáját ismerte el az év szakmai kitüntetésével. Ugyancsak elismerésben részesült Lugosi Csaba, aki közel két évtizede végzi kiemelkedő színvonalon karbantartói munkáját.

Twitter
A Bölcsődék Napjának megünnepléséről szóló 7/2010. (II. 19.) SZMM utasítás

A Bölcsődék Napja megünnepléséről a következő utasítást adom ki:

1. § Figyelemmel arra, hogy a kisgyermekek számára napközbeni ellátást nyújtó bölcsőde intézményének meghatározó szerepe van az anyák munkavállalásában és a gyermekek szakszerű, egészséges fejlődést segítő gondozásában - a Pesti Első Bölcsődei Egylet által létrehozott első magyar bölcsőde 1852. április 21-én Budapesten történő megnyitásának tiszteletére - április 21-ét a Bölcsődék Napjává nyilvánítom.

2. § Elrendelem, hogy a szociális és munkaügyi miniszter által adományozható szakmai elismerések a bölcsődei dolgozók részére minden év április 21-én kerüljenek átadásra. Felkérem továbbá a bölcsődéket fenntartó szervezeteket, a bölcsődék szakmai szervezeteit, hogy minden év április 21-én méltó keretek között emlékezzenek meg az 1. §-ban írt jeles eseményről és a bölcsődékről.

3. § Ez az utasítás 2010. március 15-én lépett hatályba.


Hazai szinten tehát 3 éve ünneplik a Bölcsődék Napját. Ez az ünnep egy 2010-es kormányzati döntés következtében vált hivatalossá. Ilyenkor nem csak a bölcsődei dolgozók állhatnak meg néhány pillanatra egy-egy köszöntő szó erejéig, de emlékeznek az első intézményre is, amely 1861-ben Budapesten egyleti formában kezdte meg működését.

Gratulálunk az egerszegi díjazottaknak!


Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat