Egerszeginfo logo

Hírek

2013.04.03

Lányok napja


Mi a célja a "Lányok Napja" programnak? Hogy irányt mutasson és támogasson! Jelentkezési határidő: 2013. április 10. éjfél. A középiskolai szakosodás, fakultáció kiválasztása és az érettségi megszerzése az első jelentős lépcsőfok a továbbtanulási lehetőségek felé, és a karrier irányának kiválasztásában. A lányok gyakran nem kapnak kellő információt és támogatást, amikor döntést kell hozniuk jövendőbeli karrierjüket illetően, illetve amikor el kell dönteniük, hogy melyik szakterület vagy szakma felelne meg leginkább érdeklődésüknek és tehetségüknek, ahol a későbbiekben örömmel dolgoznának.  A lányok többsége a “tipikusan női” pályák felé veszi az irányt, vagyis a kereskedelem, az egészségügy és vendéglátóipar felé orientálódnak.
Twitter
A „Lányok Napja” akció fő célja a pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődésének felkeltése a mérnöki, informatikai és egyéb, jövő-orientált szakmák iránt. Emellett az akció fel kívánja hívni az említett területeken működő, innovatív kis- és középvállalkozások figyelmét a lányokra, mint potenciális, jól képzett munkaerőre, és egyszersmind támogatja a multinacionális cégek azon – jelenleg már hansúlyosan megfogalmazott - igényét, hogy magasabb arányban tudjanak nőket alkalmazni a mérnöki és informatikai szakterületeken. A „Lányok Napja” végül, de nem utolsósorban a szülők és a közvélemény figyelmét is fel akarja hívni arra, hogy a hagyományosan férfi-többségű szakmákban egyre növekszik a nők iránti igény.

Hosszabb távon az akció célkitűzése az, hogy a lányok körében elősegítse a karrierválasztás jelen trendjének megfordulását, hogy ezáltal a lányok új foglakozási területeket hódítsanak meg.

A „Lányok Napja” fogadóhelyi programjai tájékoztatást nyújtanak a fiatalok előtt álló karrierlehetőségekről, de emellett a lányoknak lehetőségük nyílik arra is, hogy aktívan bekapcsolódjanak egy tipikus munkanap feladataiba. A “Lányok Napja” programjain való részvétel elősegíti, hogy a lányok megerősítsék önbizalmukat és képességeikbe vetett hitüket, valamint azt, hogy reális képet kapjanak a munka világáról.

A „Lányok Napja” - idén április 25-én tartják - egy nyílt nap, melynek során a program résztvevői - a középiskolás lányok - betekintést nyerhetnek egy-egy, Magyarországon vezető szerepet betöltő vállalat, cég vagy egyetemi laboratórium életébe.
A lányoknak az új ismeretek megszerzésén túl lehetőségük nyílik a tapasztalatgyűjtésre, továbbá megismerhetnek olyan nőket, akik már sikeres karriert futottak be a kutatásban, illetve a mérnöki pályán.

Ismerd meg a legújabb műszaki fejlesztéseken dolgozó nőket, nézd a világot fentről, űrhajósként, látogass el olyan gyárakba, ahol több ezer ember dolgozik egyszerre. Kutasd a környezetbarát energiaforrásokat, ismerd meg a 3D-s mozik titkait és sok más egyéb érdekességet.

Vedd kezedbe a jövőd!

Bővebb információk: http://www.lanyoknapja.hu

Forrás: Lányok napja

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat