Egerszeginfo logo

Hírek

2013.03.19

Segítség a demens személyek hozzátartozói számára


A Landorhegyi Idősek Klubja és Gondozási Központ korlátolt létszámban lehetőséget biztosít olyan demens személyek számára a napközbeni felügyeletre, akiket hozzátartozójuk munkája, vagy betegsége mellett már nem tud ellátni.

Twitter

Tisztelt Érdeklődők/Hozzátartozók!

 

Intézményünk szeretné bemutatni az általunk biztosított ellátási formát, felajánlani segítségét, amennyiben demens hozzátartozója, családtagja napközbeni felügyeletét, ellátását nem tudja megoldani munkája, családja mellett.

A Gondozási Központ egységeként működő Landorhegyi Idősek Klubja 30 idős ember nappali ellátása mellett 2009.07.01- től biztosít demens nappali ellátást 10 fő részére.

 

„84/A. § 205 (1) 206 A demens személyek nappali ellátása a Pszichiátriai/Neurológiai Szakkollégium által befogadott demencia centrum, vagy a Nemzeti R ehabilitációs és Szociális Hivatal, vagy pszichiáter, neurológus, geriáter szakorvos demencia kórképet megállapító szakvéleményével rendelkező személyeket látja el.”

 

A felvételi kérelem önkéntes, formanyomtatvány kitöltésével igényelhető. A személyi térítési díj megállapításához szükséges a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazolása, mely az adott év havi jövedelmét igazolja.

Intézményünk ellátási területe Zalaegerszeg város, Kispáli, Nagypáli községek közigazgatási területe.

Alapszolgáltatásaink , melyek mindenki számára elérhetőek:

- szabadidős programok

- egészségügyi ellátás: vérnyomás mérés, demens ellátottak részére egyéni gyógyszerelés

- hivatalos ügyek intézésének segítése

- életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése, igény esetén, fürdés, mosás biztosítása(gondozói segítséggel)

- igény esetén kirándulás szervezése, melynek költsége az ellátottakat terheli Demens részlegen a hanyatlás lassítása, a képességek, készségek megőrzése érdekében napi fejlesztő foglalkozások vannak, melyek különböző területeket érintenek:

- érzékelés, észlelés: tapintás, vizuális, akusztikus

- mozgásfejlesztés: gondozónő által vezetett torna, séta, kisebb napi mozgások, mint a gombolás, cipőfűző bekötés

- kommunikáció: beszélgetés az életútról családi képek segítségével, időben való tájékozódás segítése a napi dátum, évszak, hónap elmondásával

- szokások kialakítása: napirend kialakítása és betartása, mely segíti a tájékozódást, biztonságot nyújt.

 

A foglalkozás lehet egyéni és csoportos, figyelembe véve az ellátott aktivitását, napi teljesítő képességét.

Csak nappali tartózkodás esetén 50Ft a napi személyi térítési díj, napi egyszeri étkezés igénybevétele esetén 400-630 Ft -ig terjed a napi személyi térítési díj a jövedelem függvényében. Orvosi javaslatra a diétás étkezés lehetősége is biztosított.

Intézményünk 7,30-tól 16,30-ig tart nyitva. A Klubban integráltan, de nem zártan, külön részleg kialakításával biztosítjuk a demens nappali ellátást. Az ellátottak minden programba bekapcsolódhatnak.

Az alapszolgáltatásokon túl lehetőség nyílik fodrász és pedikűrös szolgáltatás igénybevételére, melynek

ellenértékét a szolgáltató határozza meg, költsége az igénybevevőt terheli.

Amennyiben az intézményünk által kínált ellátási forma felkeltette érdeklődését, további információt személyesen vagy telefonon is kérhet.

 

Elérhetőségeink:

Gondozási Központ - Landorhegyi Idősek Klubja

Zalaegerszeg, Platán sor 4.

Devecser Bernadett Nappali ellátás vezető

Tel.: 598-859, 06-30/760-2824

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat