Egerszeginfo logo

Hírek

2013.03.15

Hív a vasút, vár a MÁV!


Rendkívüli időjárási viszonyok uralkodtak régiónkban csütörtökön és pénteken. Sok-sok zalaegerszegi szülő, aggódott gyermekéért, hozzátartozójáért, akiket a buszközlekedés megszűnte miatt vonattal vártak volna haza. Telefonon lehetetlen volt érdeklődni a vonatok indulásáról, érkezéséről.

Twitter

Szinte hihetetlen, de a Zalaegerszegi Vasútállomásnak nincsen helyi hívású telefonszáma!

A XXI. században, az internet világában azt hihetnénk, hogy pillanatok alatt megtaláljuk a Google keresőjébe írva „Vasútállomás Zalaegerszeg” és máris megtudjuk a keresett telefonszámot. Hát nem! A találatok között hozott egykori „Aranyoldalas” 311-183-as szám már nem él. Sebaj! Van még egy ősibb módszer, hívjuk a régi jól bevált telefonos tudakozót a 198-at. Egy segítőkész férfi gondterhelten ad egy számot, mondván, hogy próbáljam hívni a 313-438-at. Mondanom sem kell, ez a szám is „halott”. Vissza az internetre.
Már a korábbi találatok között is szerepelt egy kedvező tarifával hívható 40 49 49 49-es szám, de ez többszöri próbálkozás ellenére sem volt elérhető (gondolom, mindenki ezt hívta). Még néhány próbálkozás az általam ismert közbülső vasútállomásokkal, de ez sem hozott eredményt. A régi vasútállomási telefonszámokat „államosították”. Ezt az információt kaptam városunk vasútállomási jegypénztáránál is. Így hát marad a 40-es szám ahol biztosan azonnal információhoz juthatunk egy rédicsi, vagy zalalövői vonal problémáira kérdezve.

Hatvan éve az volt a szlogen, hogy HÍV A VASÚT, VÁR A MÁV! Mára ez így fordítható:

HÍVD A VASÚTAT, MAJD VÁRJ, MÍG MEGÉRKEZIK A VONAT!   

Forrás: egerszeginfo.hu szerkesztősége

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat