Egerszeginfo logo

Hírek

2018.01.19

Épülhetnek


Megállapodott az önkormányzat a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel a zalaegerszegi uszodával kapcsolatban. De új tornacsarnokkal és vívóteremmel gazdagodik a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium is.

Twitter

Már keresik azt a kivitelezőt, aki a törvényi eljárások után megkezdheti a konkrét munkálatokat az uszodánál.

A Modern Városok Program megyeszékhelyi fejlesztéseiről 2015 áprilisában állapodott meg egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán polgármester. Az egyik programpont a fedett uszoda megépítése volt. Az előkészületi fázis a múlt héten hivatalosan is véget ért.

A benyújtott dokumentumok után a beruházás a kormánytól zöld utat kapott. A létesítmény megépítésére 7 milliárd forint áll rendelkezésre.

A bővítéssel egy 10 pályás, 50 méteres medencét és tanmedencét alakítanak ki. Emellett épül egy közel 300 fő befogadására képes lelátó is.

 

Új tornacsarnokkal és vívóteremmel gazdagodik a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az egyházi fenntartású intézmény fejlesztésének támogatásáról decemberben döntött a kormány. A beruházás indítását csütörtökön jelentették be a város vezetői.

A zalaegerszegi Mindszenty iskolának kicsi a tornaterem, egyszerre csak egy osztály fér el benne. A Notre-Dame Női Kanonok és Tanítórend fenntartásában működő intézmény új torna- és vívócsarnokának megépítéséhez 2 és félmilliárd forintos támogatást biztosít a kormány.

Nemcsak a tornaórákat, a Zalaegerszegen egyre népszerűbb vívásoktatást is szolgálja majd az új létesítmény. Magyarországon egyedülálló vívóterem épül 16 edzőpásttal.

Az iskola névadója, Mindszenty József Zalaegerszeg apátplébánosa volt. Emléke előtt több beruházással tiszteleg a zalai megyeszékhely.

A munkálatok a közbeszerzési eljárást követően indulnak, várhatóan még az idei évben.

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat