Egerszeginfo logo

Hírek

2013.03.01

Sokakat érintő államtitkári látogatás városunkban


Soltész Miklós államtitkár annak kapcsán látogatott Zalaegerszegre, hogy a kormány újraszabályozta a foglalkoztatók ellenőrzését, támogatásának, minősítésének rendszerét. Igazságosabbá vált a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási rendszere az elmúlt évben hangsúlyozta.

Twitter

Zalaegerszegen több vállalat is alkalmaz ilyen csökkent munkaképességű munkaerőt. A legnagyobb ilyen foglalkoztató a Szerapisz-Zala Kft. A vállalat munkavállalóinak 85 százaléka megváltozott munkaképességű.

 

Az elektronikai berendezéseket összeszerelő műhelybe Soltész Miklós is ellátogatott. Az államtitkár azt mondta: folyamatosan támogatják az ehhez hasonló vállalkozásokat. Emiatt 5-600 fővel nőtt a foglalkoztatás az országban.

Az államtitkár a zalaegerszegi Idősek Otthonát is meglátogatta. 14 új aktív ágyat adott át az intézménynek. Egy-egy ilyen speciális eszköz akár 500.000 forintba is kerülhet. Ezeket viszont a Szegedi Csillagbörtön lakói készítették, így jelentősen kevesebb pénzből segítettek az itt élőkön és az itt dolgozókon.

Az államtitkár sajtótájékoztatón arról is beszélt az újságíróknak, hogy Zalaegerszegen folytonosságot lát az ellátás színvonalában. A sajtótájékoztató végén bejelentették azt is: megállapodtak abban, hogy kormányzati segítséggel 40 fővel bővülhet a Szerapisz-Zala Kft.

Fotók: Seres Péter

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat