Egerszeginfo logo

Hírek

2013.02.20

Utánpótlás -és para-úszók sikerei Csehországban és Győrben


Az EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub utánpótlás-csapata is részt vet azon a nemzetközi úszóversenyen, melyet a csehországi Brno-ban rendeztek 2013 január 25-26-án. A kis-csapat tagjai remekül szerepeltek, amit a hazahozott éremgyűjtemény is alátámaszt. Ugyancsak Zalaegerszegi utánpótlás úszó ért el sikereket a Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége januári versenyén Gaál Levente személyében.

Twitter
Hagyományosan Cseh, Szlovák és Magyar csapatok vesznek részt az év első versenyén, melyet az utánpótlás korú úszók részére szerveznek Brno-ban. A zalaegerszegi csapatot 5 versenyző: Betlehem Dávid, Horváth Fanni, Horváth Gréta, Paksa Barnabás és Polgár Dániel képviselte Csehországban, ahol összesen 400 úszó részvételével zajlott a verseny.

A legeredményesebben Betlehem Dávid szerepelt, aki aki három versenyszámban is első helyezettként állhatott a dobogó legfelső fokára (50m pillangó, 50m hát, és 50m gyors), 50m mellúszásban pedig második helyen ért célba. Dávid egyébként a korosztályok versenyében a legeredményesebb 2003-as születésű fiúversenyzőnek járó különdíjat, egy szép serleget is elhozott a versenytársak elől Brno-ból.
Noha minden versenyző eredménye dícséretre méltó, hiszen egyéni legjobbjukat nyújtották a versenyen, illetve több ízben épphogy lecsúsztak a dobogóról, külön ki kell emelni még
Paksa Barnabás teljesítményét, aki további bronzéremmel – az 50m hátúszában elért harmadik helyével is hozzájárult a csapat eredményességéhez.Ismét para-úszó a ZÚK-nál

Zalaegerszegi utánpótlás úszó ért el sikereket a Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége januári versenyén.  Gaál Levente személyében 2012 szeptemberétől ugyanis ismét para-úszó edz az EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klubnál Horváth Tamás utánpótlás edző vezetésével.

Gaál Levente első nagyobb, 2013. január 26-án, Győrben megrendezett versenyén derekasan helyt állt: mindhárom mellúszó versenyszámban dobogós helyezést ért el. Legjobban az 50 méteres távon sikerült a verseny, ahol aranyérmet érő idővel csapott célba. A rövid 25 méteres távon, és a kicsit hosszabb 100 méteren pedig második idővel ezüstérmes helyezéseket harcolt ki magának.

A most 11 éves Gaál Levente szeptemberben jelentkezett a megyeszékhelyi úszóklubnál, hogy szívesen fejlesztené úszástudását. Elszántsága a fenti eredmények tükrében már fél év alatt sikereket is hozott.
A mostani sikeres versenyzéshez gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk!

Levente az alábbiak szerint mutatkozott be
A sport, s ezen belül az úszás számomra olyan lehetőséget nyitott meg, amellyel kiteljesíthetem életem. A vízben én is teljes értékűnek érezhetem magam, mivel a látásnak az úszásnál viszonylag kis szerepe van, illetve az is áthidalható edzéssel. Mindent megteszek,hogy ezt a lehetőséget kiaknázzam. Az úszás - remélem még sokáig - kitölti mindennapjaimat.
A lehetőségeim nem engedték meg, hogy a labdajátékos családi hagyományt folytassam, mivel születésem óta aliglátó vagyok,és a szem-kéz koordinációm ezt nem teszi lehetővé. Olyan sportot kellett választanom, amely látássérülésemmel, fogyatékosságommal összeegyeztethető. A víz és a mozgás szeretete folytán az úszás kézenfekvő megoldásnak tűnt. Az általános iskolát Teskándon kezdtem,ahol rendszeres úszásoktatásban részesültünk. Az alapokat itt Kindl Zsófiától tanultam. Családi okok miatt azonban váltani kellett, harmadik osztálytól már a Landorhegyi Általános és Sportiskola fogadott be, és minden támogatást biztosított számomra, hogy az integrált oktatásban részt tudjak venni. Itt biztosították a folyamatosságot a sportban is - mivel tanmedencével rendelkező iskola, a testnevelésórákon is rendszeres az úszásoktatás. Itt Szabó László keze alatt tovább csiszolódtam. Tavaly óta a Zalaegerszegi Úszó Klub edzéseit látogatom, ahol Horváth Tamás  útánpótlás edzőtől rengeteg új dolgot tanultam, amiből tovább építkezhettem, és fejlődhettem. A Győrben rendezett versenyen elért eredményeimben már a tőle és segítőjétől Lőricz Brigittától kapott rengeteg jó tanácsnak is oroszlánrésze van.    

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat