Egerszeginfo logo

Hírek

2013.02.20

A Gála Társastáncklub Egyesület újabb sikerei


Február 16-án városunk büszkeségei részt vettek a Magyar Táncsport Szakszövetség által Budapesten megrendezett Latin Formációs Ranglista Versenyen. Tudásukat a Rock you koreográfia: első, míg Kylie koreográfia 2. helyezésével bizonyították.

 

Twitter

A koreográfus és edző mindkét esetben Kuzma Péter volt.

Gratulálunk!

Értesítés!
A 2013. Március 02-re kiírt VI. Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Táncverseny elmarad! Az új időpontról később adnak információt!

A Gála Társastáncklub Egyesület 1998. júniusában alakult Kuzma Péter és Kuzma Renáta táncpedagógusok és professzionista táncosok vezetésével abból a célból, hogy a társastáncot népszerűsítse, elősegítse a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését, fejlessze az ifjúság mozgáskultúráját és a tehetséges táncosokat a táncsport versenyekre felkészítse.

Mindenekelőtt pedig az emberi érintkezés és viselkedés szabályait, normáit, elvárásait közvetítse a tánckultúra - ez az emberiséggel egyidős kultúra - által. Jelenleg két tánctanár oktat az egyesületben, ők Kuzma Péter és Salamonné Kuzma Renáta. A formációs táncoknál nagy segítséget nyújt Babos Sándorné Marcsi néni a táncosok nyújtásában.A kiemelt célok között szerepel Zala megye társadalmi, kulturális életének gazdagítása is.

Az egyesület büszkesége, hogy a "Táncművészet Világnapja" rendezvényét a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban hagyománnyá teremtette. Ugyanígy az évente megrendezésre kerülő Gála Kupa társastánc verseny, melyre az idei évben is több mint száz versenyző párost vár az egyesület az ország különböző versenytánc műhelyeiből. Az egyesületnek mára kb. 170 aktív tagja van a megye különböző területeiről. A versenytáncosok életkora jellemzően 6 és 22 év közötti, de az óvodás, sőt a felnőtt és az idősebb korosztály számára is működnek tanfolyami csoportok jelezve azt, hogy igény van az emberekben, a társadalomban a tánckultúra tudásának birtoklására.

A tánc oktatása, a tánckultúra nevelés korosztályonként és tudásszintenként történik heti rendszerességgel,meghatározott óraszámban. Utánpótlásokról a tánctanfolyamok gondoskodnak, illetve számos növendék csatlakozik hozzánk a Keresztury Dezső ÁMK művészeti iskolájának társastánc tagozatos tanulói közül.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat