Egerszeginfo logo

"Mindig arra gondolj, hogy saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál." Abraham Lincoln



Banner
Banner


Hírek

2017.03.31

Felmentés


Felmentette az emberölés bűntettének kísérlete miatti vád alól a Zalaegerszegi Törvényszék azt a most 75 éves férfit, aki áramot vezetett a kerítésébe.

Twitter

A magyarszerdahelyi vádlott 2014 óta haragos viszonyban állt a telekszomszédjával, mert annak kutyái miatt több alkalommal is vita alakult ki közöttük. A vád szerint 2015. október 11-e előtt - pontosan meg nem határozható időpontban - lakóháza melléképületéből egy 220 V-ot meghaladó hálózati feszültségű dugaszoló aljzatból egy hosszabbítót vezetett ki az épület külső falához, a kábel végét átalakította, s rákötötte a szomszéddal közös drótkerítésre, majd az egészet áram alá helyezte. A szomszéd 2015. október 11-én reggel 7 után - észlelve, hogy a kerítés több helyen „csillog” - megállapította, hogy a kerítésbe áramot vezettek, majd értesítette a rendőröket. A kiérkező járőrök jelenlétét látva a vádlott megpróbálta lekötni a kerítésről a vezetéket, ám tevékenységét észlelték a rendőrök, s felszólították annak abbahagyására.

Az ügyészi vádirat szerint a kerítés áram alá helyezett szakaszának megérintése halálos lett volna, ezért emberölés bűntettének kísérletével vádolták meg a vádlottat. Arról ugyanis, hogy a közös kerítés áram alatt van, a vádlott nem tájékoztatta sem a szomszédban lakó családot - melynek tagja egy 10 éves gyermek is -, sem saját hozzátartozóit.

Az ügyben a Zalaegerszegi Törvényszék tanácsa 5 tárgyalási napot tartott, amelyek során több, szakértői véleményt szerzett be, s szakértőket hallgatott meg. A szakvélemények végül azt támasztották alá, hogy az áram alatt lévő kerítés rendkívül rossz állapota folytán halálos veszélyt nem jelentett. Emiatt - bár a történtek tekintetében a vádirattal egyező tényállást állapított meg - a törvényszék a vádlottat felmentette. Az indokolásban elhangzott: a vádlott szándéka még eshetőlegesen sem terjedt ki emberi élet kioltására, vagy testi sértésre. Nem akart bántani senkit, alapos oka volt azt feltételezni, hogy a kerítést nem érinti meg senki azon a rövid szakaszon, ahol az áramütés lehetősége fennállt. A kerítés áram alá helyezésével az volt a célja, hogy a szomszéd kutyáit elrettentse, távol tartsa a saját udvarától.

Az ítélet nem jogerős: az ügyész három napot tartott fenn a fellebbezés bejelentésére.

A fotó csak illusztráció!

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat