Egerszeginfo logo

Hírek

2013.02.17

5 milliárd forintos fejlesztésekre pályázik városunk!


Rendkívüli közgyűlést tartottak a héten Zalaegerszegen. A képviselők többek között tárgyaltak az épületek energetikai, a közösségi közlekedés,  és a közvilágítás fejlesztéséről is. Nyertes pályázatok esetén a beruházások 2013-ban elindulnak és legkésőbb 2014 decemberéig befejeződnek.

Twitter
Közel 8000 kandeláber van Zalaegerszegen. Működésük évente 160 millió forintba kerül a városnak, emellett karbantartásra még 23-24 millió forintot költ. Ezeken a költségeken szeretnének lefaragni. A rendkívüli közgyűlésen ezért döntöttek arról, hogy két pályázatot is beadnak, amelyek keretében összesen közel 7000 világítótestet tudnának, korszerű led-es technológiára cserélni. A pályázatok egyenként 580 millió forintról szólnak, amihez 87-88 milliós önrészt biztosítana a város. A fejlesztés 3 év alatt megtérül, mivel évente 30, de akár 50 százalékos megtakarítást is el lehet érni. Doszpoth Attila arról is beszélt, hogy több oktatási és nevelő intézményben szeretnének energetikai korszerűsítést végezni. Az alpolgármester elmondta: 288 millió forintból, amihez 43 milliót biztosít a város, megújulhat az Ady és Liszt iskola falszigetelése és a nyílászárói. Egy 419 milliós fejlesztésből pedig több óvoda és a Kölcsey Gimnázium korszerűsödik megújuló energiák segítségével. Ehhez 62 milliós önrészt ad a megyeszékhely.

Egy-két éven belül - a tervek szerint - már lesz, ahol nem kell számolgatni mikor is jön a busz. Mivel egy kiemelt buszmegállóban kijelző mutatja majd, melyik járat mikor érkezik. Ez csak az egyik része annak a pályázatnak, amelyre a győri megyeszékhellyel és a Vasi Volánnal közösen pályázott a város. A remények szerint kialakítanak egy olyan utastájékoztatási rendszert is a járatokon, amellyel könnyebben lehet majd tájékozódni. Emellett a helyközi buszpályaudvaron a vizesblokk is akadálymentes lesz. Ez a projekt száz százalékban uniós finanszírozású. Nyertes pályázatok esetén a beruházások 2013-ban elindulnak és legkésőbb 2014 decemberéig befejeződnek.

Bízzunk a pályázatok sikerében, de abban is, hogy olyan beruházások is elindulhatnak városunkban, melyek munkahelyeket teremthetnek! (szerkesztő)

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat