Egerszeginfo logo

Hírek

2013.02.08

Ifjúsági Kerekasztal és fórum


Kedden ülést tartott a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztal, tegnap pedig felsőoktatási fórumot tartottak  az Art Moziban . A kerekasztal szervezet több olyan egyesületet tömörít magába, amelyek a megye ifjúságának érdekeit képviselik. A fórumon pedig  város önkormányzata a helyi diákszervezetekkel együttműködve olyan találkozási lehetőséget biztosított, ahol a végzős középiskolások szakemberektől kaphattak információkat és segítséget a 2013-as felsőoktatási felvételi eljárásról.

Twitter
A megyei ifjúsági kerekasztal első ülésén Zalaegerszeg alpolgármestere ismertette a résztvevőkkel a város ifjúságpolitikáját. Balaicz Zoltán elmondta: a megyeszékhelyen kiemelt figyelmet fordítanak az érintett korosztályra. Az idei évben ez a támogatásokban is megmutatkozik majd. Zalaegerszegen már több éve működik ifjúsági kerekasztal.
A tanácskozáson elhangzott: fontos, hogy a különböző megyei szervezetek között gördülékenyebb legyen a kommunikáció. Így nagyobb hangot adhatnak az ifjúság problémáinak és lehetőségeinek.

Fórum a felsőoktatásról

A város valamennyi középiskolájából érkeztek végzős fiatalok a fórumra. Mindannyian arra voltak kíváncsiak, milyen újdonságok várják őket a felvételi eljárásban és milyen elvárásoknak kell majd megfelelniük.

A fórum előadója volt Dr. Bereczky Áron, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási főosztályvezetője, aki többek között a felvételi eljárás jogi hátteréről és a ponthatárok várható alakulásáról is beszámolt.

Azt is megtudhatták a leendő hallgatók, hogy az állami ösztöndíjasok száma idén jelentősen emelkedni fog.

A felvételi rendszer mellett a diákok információkat kaptak a helyi felsőoktatási intézmények kínálatáról. Balaicz Zoltán alpolgármester pedig felvilágosítatást adott arról, miként támogatja a város önkormányzata a Zalaegerszegen továbbtanulókat.

A felsőoktatási felvételi eljárásba postai úton március 1-ig lehet jelentkezni. E-felvételi esetén a jelentkezést hitelesíteni is kell, ennek határideje 2013. március 11.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat