Egerszeginfo logo

Hírek

2013.01.30

Komplex tehetséggondozás a BGF-en


Tudományos Diáktábor és Kutatók Hete címmel indultak tudományos táborok a Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszegi Intézetében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A programokat a Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásából finanszírozta a felsőoktatási intézmény.

Twitter
A pályázat kiírás szerinti alapvető célja "olyan komplex feltételek megteremtése a felsőoktatási intézményekben, amelyek lehetőséget biztosítanak a tehetségek számára az egyedi, és közösségi tudományos fejlődésre. Ennek része az intézményen belüli tehetségsegítő programok működtetése, fejlesztése, amik az arra érdemes hallgatóknak lehetőséget és anyagi hátteret biztosítanak a tudományos fejlődésre, valamint azokat az oktatókat, kutatókat támogatják, akik aktívan rész vesznek az utánpótlás nevelésében."

A "Tudományos képzés műhelyeinek támogatása" című TÁMOP-4.2.2. B-10/1 (Társadalmi Megújulás Operatív Program) pályázat keretében 45 millió Ft-ot nyert a BGF tehetséggondozásra. A program fő célkitűzése a szakkollégiumi munka és a TDK-tevékenység fejlesztése. A pályázat megvalósítása a főiskola öt képzőhelyén - műhelyében - (a budapesti Pénzügyi és Számviteli, Külkereskedelmi, valamint Kereskedelmi és Vendéglátóipari Karokon, a PSZK Salgótarjáni Intézetében és persze a GKZ-n) zajlik.

A pályázat keretében 2012 januárja és 2013 májusa között a hallgatók tíz úgynevezett vitanapon, két félévzáró konferencián valamint műhelyenként két-két szakmai kurzuson és egy-egy szakmai kiránduláson vehetnek részt. Ugyancsak pályázati forrásból valósítunk meg főiskolai szinten három alapkutatást. Karunk irányításával a budapesti PSZK és a Salgótarjáni Intézet közreműködésével a felsőoktatás nemzetgazdasági hatását vizsgáljuk. A kutatások lebonyolításában a hallgatókra is komoly feladatok hárulnak.

A tehetséges fiatalok felkarolását tűzte ki célul a BGF Zalaegerszegi Intézete, amikor megrendezte egy hetes tudományos táborait. A középiskolások úgynevezett Tudományos Diáktábor keretében ismerkedhetnek a főiskolával, szakmai előadásokon vehetnek részt, emellett megtudhatják, hogyan kell tudományos igényű munkát készíteni, valamint elsajátíthatják a szükséges prezentációs technikákat is. A táborban 22 középiskolás vesz részt.

A főiskolás hallgatók képzése sem maradt ki a programból. 15 hallgató jövőbeni kutatásainak megalapozását segíti elő Kutatók Hete - mondta Dr. Solt Katalin a BGF Zalaegerszegi Intézetének dékánja.

A BGF gazdálkodási karán rendezett tehetséggondozó táborokra az Emberi Erőforrások Minisztériuma közel 3 millió forintot biztosított.
Forrás: BGF

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat