Egerszeginfo logo

Hírek

2016.06.20

Csató Sándor lett a ZTE FC vezetőedzője


A 2015/2016-os szezonban a harmadik helyen végzett a ZTE FC az NB II-es labdarúgó bajnokságban. Ágoston Zoltán a klub ügyvezető igazgatója már a stratégiai tervekről tájékoztatott. A befutó, új edző Csató Sándor lett.
Twitter
A klubvezető kiemelte, hogy a hátteret jelentő három legfőbb stratégiai partnerük Végh Gábor tulajdonos, Balaicz Zoltán polgármester és a versenyrendszer gazdája, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), egyaránt megadták a következő évre szükséges szerepvállalásuk körvonalait, ami egyben azt jelenti, hogy az előző szezonhoz hasonló mértékű támogatást élvezhet a kék-fehér együttes.

- A terveinket és a csapatunk formálását nagyban befolyásolja az MLSZ versenyrendszerének az éves szabályzata, ezen belül pedig a fiatalkorú játékosokra vonatkozó rész. Két 1996.01.01 után született „fiatal” játékosnak „kötelező” állandóan a pályán lennie a csapatban – mondta Ágoston Zoltán.

A vezetőedző kérdésében a hét elején hozott döntést a klub vezetése. Több napos egyeztetés és több lehetséges megoldás mérlegelése után döntést hozott a csapat sportszakmai vezetése és edzői stábjának összetételéről. A 2016/17-es szezonban csapatunk vezető edzője Csató Sándor lesz. Az edző munkáját másodedzőként Szabó II Zsolt és Bozsik József, kapusedzőként Vlaszák Géza, erőnléti edzőként Gáspár László segíti majd. A ZTE FC tervezett 20-22 fős kerete 6-8 fiatal játékosból és 15 felnőtt labdarúgóból tevődik össze. Keretük felnőtt korú játékosai pedig adottak a folytatásra, mert 14 játékosunknak élő szerződése van klubbal. Az első távozók is megvannak. Közülük az egyik Simonfalvi Gábor, aki a csapatkapitányi posztot is birtokolta. Koller Krisztiánnak lejárt a szerződése, míg Gyagya Attila és Horváth Roland jövőjéről szintén egyeztetnek a vezetők. Wittrédi Dáviddal a folytatásról tárgyalnak. Természetesen, amennyiben indokolt lesz valamely pozícióban és megfelelő kvalitású játékost találnak, ott tovább erősítik a csapatot. A szezont befejező szakmai stáb hat hétre kapott megbízást és mivel a fiúk magasra tették a mércét ifj. Mihalecz István vezetésével, természetesen a folytatást is ezzel az összetételű stábbal tervezték, de a két beugró,a vezetőedző és segítője Molnár Balázs az induláskor is jelezték, hogy a folytatásban szeretnék az utánpótlásban megkezdett munkájukat folytatni, amit a klub tiszteletben tartott és elfogadott. A klubvezető hangsúlyozta legfőbb elkötelezettségük erre az évre, hogy minőségi, alázatos, következetes szakmai és edzés munkával váljanak erősebb csapattá, mely versenyben lehet a feljutó helyek egyikéért. Nagy feladata idén a szakmai stábnak, hogy a felnőtt és fiatal labdarúgókból szimbiózist alkotó csapatot gyúrjon. Ez annak a tükrében is nehéz feladat, hogy a 2016/2017-es kiírásban az első osztályból kieső Puskás Akadémia és a harmadik fonalból feljutó Békéscsaba is komoly erőt képvisel majd a 20 csapatos bajnokságban. A ZTE FC június végén kezdi meg a felkészülést a július 29-én induló NB II-es bajnokságraCsató Sándor (1965. június 1. –) labdarúgó, edző.


Játékosként

A Szolnoki MÁV-nál kezdett focizni, csatárt játszott.

Csank János vitte 1987-ben a Békéscsabai Előréhez. Ott 240 mérkőzésen 37 gólt rúgott, ezzel a békéscsabai egylet történelmében a negyedik legeredményesebb játékos lett, úgymint gólok és lejátszott meccsek számát tekintve is. Ebben az időszakban az Előrével elért egy MNK-győzelmet 1988-ban, majd az 1993–94-es NB I-es bajnokságban a viharsarki klub fennállásának legjobb eredményét, 3. helyet is magáénak tudhatott. Az Előrében 1996-ig játszott, a vezetők nemigen marasztalták, ezért 3 társával együtt eligazolt Győri ETO FC-hez.

Az első győri év nem sikerült jól, de a másodikban Reszeli-Soós István ideje alatt őszi elsők lettek, a bajnokság végén negyedikek és a rákövetkező szezonban is negyedikek.

3 év után váltott ismét, 1999-ben az akkor NB II-es Videotonhoz igazolt Csank János hívására. Az első év nagyon jól sikerült, százegy rúgott góllal került fel az első osztályba csapatával. Ezt követően az NB I-ben is jól ment, előbb a nyolcadik, majd az ötödik helyen végzett a fehérváriakkal.

Levezetésként a Fejér megyei II. osztályban az Aba Sárvíz FC csapatában játszott.

Edzőként

Edzői pályafutása a Videotonnál kezdődött, pályaedzői rangban segítette egykori mestere, Csank János munkáját.

2006-ban visszatért egykori klubjához, a Békéscsaba 1912 Előre SE-hez, ahol átvette az NB II-ben kiesőhelyen tanyázó csapat edzői székét. A klub folyamatos anyagi gondokkal küzdött, ennek ellenére jobb eredményeket ért el, mint elődje, Jakab Péter. A lilákkal a bennmaradás nem sikerült, így a szerződését nem hosszabbították meg.

Ezután az FTC élére került Csank János meghívta a Fradi pályaedzőjének, amire igent mondott. 2009. október 30-ától Bobby Davison lemondása után Csatót nevezték ki az új edző, Craig Short segítőjének. A Ferencvárosnál eltöltött időszak 2010 nyaráig tartott számára, ekkor közös megegyezéssel szerződést bontottak.
2011-től a Győri ETO FC utánpótláscsapatainál edző. 2015 tavaszán, a Questor-botrány kirobbanása után, az ETO helyzetének megrendülésekor felmerült a neve az újjáalakuló győri egylet edzőjeként.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. szeptember
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat