Egerszeginfo logo

Hírek

2013.01.25

Lesznek új munkahelyek városunkban?


Szombathelyen folytatódtak az egyeztetései a Szentgotthárd, Szombathely, Zalaegerszeg térségében, a kormány által is kiemelt projektként kezelt III. Járműipari Központ létrehozásának egyeztető megbeszélései. A feladatok koordinálására nonprofit társaság alakul, amely feltérképezi a leendő partnereket és elkészíti azt a részletes programot, amely várhatóan tavasszal kerül a kormány elé.

Twitter
A tervek szerint 2014-től már uniós források segítségével fejlődhet a Vas és Zala megyében létrejövő Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ.

2014 és '20 között kiemelt projektként kezeli a kormány a régióban formálódó járműipari központot, amely nemcsak a térség, hanem az ország gazdaságának fejlesztése miatt is fontos - hangsúlyozta a gazdaságstartégiáért felelős államtitkár.

Cséfalvay Zoltán államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium
Igen, a válságnak van egy ilyen tanulsága, hogy az ipar igenis számít. És iparosításra, ha úgy tetszik, újraiparosításra van szükség.

Az autóipar fejlesztése érdekében 7 vas és zala megyei nagyvállalat, a két megyeszékhely és Szentgotthárd mellett a kamarák, a gyáriparosok és a képző intézmények is támogatják az együttműködést, amely a térség kisebb vállalkozásainak is hosszú távú fejlődést jelenthet.

Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere
A célunk az, hogy ezek a vállalatok erősödjenek, és Zalaegerszeg gazdaságszerkezetében olyan változás történjen, hogy ez a szektor legyen abszolút a meghatározó," (és megjelenjen egy olyan integrátor nagyvállalat, ami mögé berendeződhetnek a gépiparban, mechatronikában és elektronikában dolgozó cégek.)

A meglévő üzemek bővítésével és a beszállítói kör bővülésével akár 25 ezer új munkahely is létrejöhet a térségben. Szentgotthárdon máris nőtt a megrendelések száma az Opel új motorgyárának megépítése óta.

Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere
A rákapcsolódó kis- és középvállalkozásokkal, akik információink szerint már csak az új fejlesztés miatt 25-30 olyan beszállító, aki újonnan jelent meg  a beszállítói piacon, büszkén mondhatjuk azt, hogy ennek a térségnek a vezető ipari központja tudunk lenni.

A járműipari fejlesztésekhez elegendő és megfelelően képzett munkaerőre van szükségük a vállalatoknak. Ennek érdekében az önkormányzatokkal is együttműködnek.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere
Azt mondtuk, hogy akik elmentek Szombathelyről, máshol tanulnak, illetve máshol végeznek munkát, elmondjuk nekik, hogy milyen lehetőségek vannak, meg főleg lesznek Szombathelyen.

A régióban újabb felsőfokú műszaki képzések, a kisebbeknek pályaorientációs programok indulnak.

Brumbauer József alelnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Már az általános iskolák 6-8. osztályban történő tájékoztatók alapján abba az irányba kell terelni a diákokat, hogy tudomásukra jusson, hogy vannak nagyon jól fizetett, magas színvonalú szakmák.

A kormány 2014-től uniós forrásokkal segíti majd az innnovációt és a fejlesztés egyéb feltételeit.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
A legfontosabb a közlekedési infrastruktúra fejelsztése, 21:46 ebbe az elhatározottságunkba illeszkedik az, hogy a 86-os út négysávú kiépítése Győrig meg fog történni 2015 végéig.

A feladatok kordinálására nonprofit társaság alakul, amely feltérképezi a leendő partnereket és elkészíti azt a részletes programot, amely várhatóan tavasszal kerül  a kormány elé.Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat