Egerszeginfo logo

Hírek

2013.01.20

Ingyenes HPV-oltás


Idén is ingyenes a humánpapillóma elleni védőoltás a fiatal lányok érintett korosztályának - jelentették be a városházán. Ezúttal azokra vonatkozik az akció, akik 2000. január 1. és december 31. között születtek.

Twitter
Feltétel az állandó zalaegerszegi lakóhely, és hogy az érdekelt törvényes képviselője február 15-ig írásbeli kérelmet nyújtson be. A formanyomtatvány letölthető a zalaegerszeg.hu internetes oldalról is. A három adagból álló oltást a házi gyermekorvosok adják be, térítésmentesen. A vakcinára idén 220 fiatal jogosult.

Az utóbbi 20 év kutatási eredményei sorra bizonyították, hogy a rosszindulatú daganatok legalább 20 százalékát vírusok okozzák. A HPV - azaz a Humán PapillómaVírus - az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, mely szintén ebbe a csoportba tartozik. Meggyőző bizonyítékok alapján gyakorlatilag elfogadott, hogy bizonyos vírustípusok szerepelnek a méhnyakrák és más jó- és rosszindulatú daganatok kialakulásában.

Tudta Ön, hogy:

-    a Humán papillómavírus (HPV) a méhnyakrák mellett más, sok esetben súlyos, akár halálos kimenetelű, vagy kellemetlen, kínzó betegségeket is okozhat (szeméremtesti és hüvelyrák, nemi szervi szemölcsök)?
-    míg Magyarországon a méhnyakrák előfordulása csökken az utóbbi években, addig a hüvelyrák előfordulása nem, a szeméremtesti rák gyakorisága és az ebből adódó halálozás pedig növekvő tendenciát mutat?
-    10 emberből 1 élete során nemi szervi szemölcstől szenved, 100 emberből 1-nek ma is látható nemi szemölcse van - sokukon pedig már csak a műtét segíthet?

A részletekről kérdezze meg kezelőorvosát!
A védőoltás nem helyettesíti a rutinszerű méhnyakrákszűrést.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat