Egerszeginfo logo

Hírek

2015.12.20

Nem fog földrengést okozni a karácsonyi aszteroida


Szenteste egy hatalmas aszteroida közelíti meg a Föld-Hold rendszert, becsapódástól azonban nem kell tartani. A 2003 SD220 névre hallgató objektum december 24-én lesz „legközelebb” bolygónkhoz – körülbelül 11 millió kilométerre a Földtől, a becsapódás tehát elképzelhetetlen – írja az EarthSky csillagászattal foglalkozó weboldal.

Twitter
Ennek ellenére a pánik már beindult, és többen – főleg konteós weboldalakon - az űrszikla hatására beinduló földrengéseket és vulkánkitöréseket vizionálnak.
Ezeknek a kijelentéseknek semmilyen tudományos alapja nincs; még ha az aszteroida – amely valóban gigászi, nagyjából 2 kilométer hosszú – közvetlenül a Föld mellett haladna el, akkor sem valószínű, hogy bármilyen szeizmikus eseményt okozna bolygónkon.

Más lenne a helyzet, ha becsapódna, de ez biztosan nem fog bekövetkezni sem most, sem a későbbiekben, a pályája a NASA számára ugyanis jól ismert.

A nagy távolság miatt a kisbolygó amatőr távcsövekkel nem lesz megfigyelhető, útját rádiótávcsövekkel követik nyomon a csillagászok. Aszteroidával való „igazán közeli” találkozás 2029. április 13-án várható: a 99942 Apophis kisbolygó nagyjából a Föld-Hold távolság tizedére (körülbelül 30 000 km-re) lesz.
Forrás: Origo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. augusztus
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat