Egerszeginfo logo

Hírek

2015.12.04

Átadták a felújított Hajléktalanok Átmeneti Gondozási Központját


A munkálatok több mint 200 millió forintos költségének jelentős részét pályázati forrásból fedezte a Vöröskereszt megyei szervezete. Emellett önerőből további fejlesztések is történtek az emberibb körülmények érdekében.

Twitter
Már nyoma sincs a megyeszékhelyi hajléktalanszálló korábbi ütött-kopott külsejének. Ezzel együtt a belső tér is jelentősen átalakult. Mostantól például modern vizesblokk fogadja az ide rövidebb-hosszabb időre beköltözőket.

- A beruházásnak köszönhetően évente csaknem 10 millió forintot takaríthatunk meg – mondta dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének igazgatója.

Az önkormányzat több mint 20 éve működik együtt a Vöröskereszttel. A városvezetés a jövőben azon dolgozik majd, hogy a fedél mellett megélhetést is biztosítson az érintetteknek – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

Az épületben 2001-ben rendezték be a hajléktalanszállót és a családok átmeneti otthonát. Szükség esetén az intézmény közel 150 embernek biztosít menedéket.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat