Egerszeginfo logo

Hírek

2013.01.09

Összevonták a könyvtárakat


Egy jogszabályi változás miatt összevonták a Landorhegyi és a Deák téri bibliotékát. 2013. január 1-jétől összevont intézményként működik a Deák Ferenc Megyei Könyvtár és a József Attila Városi Könyvtár. Új nevük: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, tagintézményünk a József Attila Városi Tagkönyvtár. Mindkét helyszínen a korábbi feltételekkel várjuk látogatóinkat.
Twitter
Így a Könyvtár a Színház mellett a másik legnagyobb kulturális intézménye lett a megyének. Még a decemberi közgyűlésen döntöttek arról a képviselők, hogy összevonják a város két legnagyobb könyvtárát. A változtatásra egy jogszabály kötelezte az önkormányzatot- fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester.

Egy olyan intézmény jött létre, amely egyesíti a két könyvtárat, valamint 4 fiókkönyvtárat és a Keresztury Házat. Majdnem 400.000 ezer könyvtári dokumentumot kezelnek és 235 települést látnak el olvasnivalóval- tudtuk meg Kiss Gábortól, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatójától.

Az ígéretek szerint az olvasók az átalakulásból semmit nem vesznek észre. A vezetők arra is törekednek, hogy az intézményegységek megőrizzék sajátosságaikat és ezután is meg tudják tartani hagyományos rendezvényeiket. Így például folytatódik a József Attila Tagkönyvtár Örömkör elnevezésű programsorozata is- hangsúlyozta Nitsch Erzsébet tagintézmény-vezető.

Az átalakulással közel 10.000 olvasója lett a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak. Ők bővebb információt a bibliotékák internetes oldalán találnak.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat