Egerszeginfo logo

Hírek

2013.01.08

Innovációs díjazottak és leendő járműipari központ


Hétvégén tartották meg a városháza dísztermében a szokásos újévi fogadást. Ennek keretében adták át az önkormányzat által adományozott innovációs díjakat is a Gartner Intertrans Hungária Kft-nek és a Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft-nek.  Járműipari és mechatronikai központ kialakításáról döntöttek, amely kiemelt járműipari térséggé nyilvánította a Szentgotthárd-Szombathely-Zalaegerszeg háromszöget.

Twitter
- Mindenkinek köszönetet mondok, aki az elmúlt évben segítette Zalaegerszeg fejlődését, boldogulását. - Ezekkel szavakkal üdvözölte a vendégeket Gyutai Csaba polgármester, aki ezután átadta a Zalaegerszeg Innovációs Díja elismeréseket. Az egyiket a Gartner Intertrans Hungária Kft. nevében Köves László ügyvezető, a másikat A Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. Ügyvezetője, Bakos Gábor vette át. A cégeket bemutató filmeket a Zalaegerszegi Televízió készítette - a bronz kisplasztika pedig Horváth László szobrászművész alkotása.

Gyutai Csaba polgármester szerint a város gazdasága jól teljesített ugyan, hiszen új utak, kerékpárutak épültek, és több száz új munkahely is létesült,de elégedettségre még nincs ok.

A Nyugat-Pannon térségre vonatkozó járműipari és mechatronikai központ kialakításáról döntött a kormány, amely kiemelt járműipari térséggé nyilvánította a Szentgotthárd-Szombathely-Zalaegerszeg háromszöget. Az erről szóló dokumentumot vasárnap Zalaegerszegen adta át az érdekelteknek Hende Csaba védelmi miniszter.

Az új járműipari együttműködés legfőbb tartópillére a szentgotthárdi Opel-gyár lehet - mondta Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere. "Az Opel németországi központja szerint a motorgyártás központja itt koncentrálódik Szentgotthárdon és az a félmilliárd eurós beruházás, amit létrehoztak itt Szentgotthárdon, arra joggal mondhatja mindenki, hogy az Opel a zászlóshajója tud lenni ennek az összefogásnak." -nyilatkozta a zalaegerszeg.hu-nak.

Ha beindul a járműipari központ, több mint száz kis- és középvállalkozás profitálhat belőle.

Zalaegerszeg - ahonnan nemrég vonult ki egy nagy multinacionális cég - gazdasági erősödést vár az együttműködéstől, hiszen a jármű- és gépipar jelentős szerepet játszik a város gazdaságában - hangsúlyozta Gyutai Csaba polgármester.

Az együttműködést jóváhagyó - és kiemelten támogató - kormányhatározatot Hende Csaba védelmi miniszter adta át az érdekelteknek azzal, hogy a kormány segít az infrastruktúra fejlesztésében: például a 86-os út felújításában, az M9-es út megépítésében és a vasútvillamosításban. Sokat várnak ugyanis az együttműködéstől.

A térségben jelenleg 20 ezren dolgoznak a járműiparban - a szakemberek azt mondják: ha az ágazat minden beszállítója magyar lenne, további 10 ezer új munkahely létesülhetne.

Fotók: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat